serwis pogwarancyjny w ASO

• Autor wątku Autor wątku guust
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

guust

Guest
Witam,
rok temu zakupilem alfe 156 2.0 jts teraz stuknelo mi 120 tys km i pasuje mi zrobic przeglad, niestety musze zrobic kompletny serwis z wymiana paskow, napinaczy, od razu pompa wody, wszystkie plyny....
w ASO powiedziano mi 2700pln, co Wy o tym myslicie, jest to przyzwoita cena?

dzieki za odpowiedz,

ps. bez swiec, swiece wymienilem zaraz po kupnie...

Nie wiem jak to wygląda w JTS z cenami, ale ja bym się tutaj nie sugerował ceną... raczej zrób wywiad który serwis zrobi Ci to DOBRZE (na forum jest nawet taki dział) i sprawdź tam ile powiedzą. To że serwis ma napisane ASO nie znaczy, że znają się na rzeczy ;)
Co prawda to nie V6, ale rozrządu nie dałbym w ręce kogoś, komu nie ufam, że zrobi to dobrze!

Pozdrawiam,
~tomaz

- ważne też czy ktos daje gwarancję na te jego prace z wymianą rozrządu.
- przypadki awarii podczas sprawdzania, wymiany rozrzadu są czesto opisywane na forum, warsztaty się wybroniły ponieważ były ubezpieczone.

Jeśli chcesz trochę zaoszczędzić to kup samemu rozrząd i inne części, a ASO zleć ich wymianę.

Jeśli chcesz trochę zaoszczędzić to kup samemu rozrząd i inne części, a ASO zleć ich wymianę.

no wlasnie sam nie wiem, bo oni juz przy takiej kwocie tez daja rabat na czesci i robocizne po 7%, to jest juz cena po znizce... w sumie za czesci i plyny powiedzial 1800, reszta to robocizna... co o tym myslicie, wiadomo ze jak w aso to gwarancja jest i dochodzic swoich praw pozniej mozna....

gdyby było wiadomo skąd jesteś to może by ktoś polecił porządny warsztat ( nie ASO ) za mniejsze pieniądze

bocian, sluszna uwaga :)
interesuja mnie warsztaty przy granicy Polsko-Niemieckiej, ja siedze w NL, wiec czy poznan czy wrocal, to malo wazne, tylko do wrocka jest lepszy dojazd, i wlasnie cena ktora podalem to jest cena z aso worclaw ul. karkonowska...

Tylko pamiętaj, że jeśli dasz swoje części to w razie awarii raczej nie będziesz mógł liczyć na gwarancję.

bede sie chyba decydowal jechac do p. Bogulaka we wroclawiu...
p. Bogulak zaproponowal 1800 za to samo co w ASO (2800), spora roznica (jak za pieczatke), ciekaw jestem czy czesci te same (tak mowil przynajmniej.....)

Tylko pamiętaj, że jeśli dasz swoje części to w razie awarii raczej nie będziesz mógł liczyć na gwarancję.
A czemu nie?
Jeśli serwis stwierdzi, że usterka jest po stronie wad części to można wyszarpać przy ich pomocy zwrot pieniędzy ze sklepu.

Amortyzatory
Powrót