• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

wyciek płynu chłodzącego

• Autor wątku Autor wątku seb22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

seb22

Guest
stanąłem na chwile pod sklepem, wracam z reklamówką patrze a tu ciurkiem kapie, leci wręcz, zielona ciecz (płyn z chłodnicy) choc nie z chłodnicy tylko z pod silnika gdzies, wyleciało jakies 2l, dolałem wody i teraz jest ok, czy to pompa wodna czy co? moze jakas rurka, guma, ?
jakies sugestie?

No ja bym sobie zerkną skąd to poprostu leci... Może jakiś cybancik strzelił albo dziurka w rurce się zrobiła. Ja dziś byłem u szpenia montera od Belli to mi powiedział, że chłodnie mam niedługo w ogóle do wymiany bo łapie ją korozja na dole... Za chlodnice chce 750zł + robota +250 więc mam nadzieje, że jej wymieniać nie będziesz musiał. :)

seb22 napisał:
zielona ciecz (płyn z chłodnicy) choc nie z chłodnicy tylko z pod silnika gdzies, wyleciało jakies 2l, dolałem wody i teraz jest ok

Jeśli wyciekł płyn , to i woda którą dolałeś też wycieknie.Masz gdzieś nieszczelność w układzie. Jedź do kogoś kto ma podnośnik , zdemontuj osłonę dolną silnika i zlokalizuj wyciek. Może być to chłodnica , pompa wody lub jeden z gumowych wężyków. Ja też miałem podobny problem i musiałem wymienić chłodnice. Wyciek było widać dopiero po podniesieniu auta.

Zapomniałem dodać, że w starym aucie strzelił mi cybancik poprostu. A wracając do Ciebie to jak woda nie leci to może płyn poprostu nie był Twój, a czystym zbigiem okoliczności Ci go troche brakowało?

dzieki, polece na kanal zobaczymy, ale chyba pompa bo znow poleciało jednak

Amortyzatory
Powrót