Nowy przegub zewnętrzny stuka

• Autor wątku Autor wątku majki_Rk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majki_Rk

Guest
Mam problem i potrzebuję informacji. Jakieś dwa miesiące temu wymieniłem prawy przegub zewnętrzny. Nowy po dwóch tygodniach zaczął stukac, więc go wymieniłem bo myślałem , że jakiś wadliwy jest. Wczoraj zaczął stukac kolejny. Wie ktoś jaka może by przyczyna?

Jakiej firmy te przeguby zakładasz?
Kiedyś, gdzieś tu na forum ktoś pisał, że trafiały się łączniki stabilizatora które miały za długie śruby i to one potrafiły hałasować szczególnie przy skręcie na max. Sprawdź może rzeczywiście te łączniki, ale najlepiej z kanału kiedy zawieszenie jest obciążone, nie z podnośnika.

Przy ruszaniu, na skręconych kołach w lewo stuka i tak samo jest podczas jazdy przy skręcaniu w lewo

---------- Post dodany o godzinie 13:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:29 ----------

to jest przegub napewno, bo przy zgaszonym silniku jak auto jest na biegu to jak ruszam do przodu nim to słychac stukot w prawym kole. Po założeniu nowego przestało stukac do wczoraj czyli jakieś 3 tygodnie a przegub jest firmy metelli, włoski

Trochę to dziwne, bo Metelli robiło zawsze dość porządne przeguby. Ale w dobie krojenia kosztów nic mnie już nie zdziwi. (trzy najbardziej znane słowa na świecie...made in china:mad:)
Mam nadzieję, że nie zapomniałeś o smarze:D.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót