mocowanie zderzaka przedniego

alces1

Aktywny
Auto
AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
Szukałem na forum i nie znalazłem...
Otóż gdzie mogę dostać śruby mocujące zderzak przedni do błotników?
Chodzi mi o cały komplet, czyli śruba + nakrętka + (jeśli coś tam jeszcze potrzeba).
Czy uniwersalne ze sklepu motoryzacyjnego będą pasować?
Pozdrawiam.
- Rafał

Podejrzewam że dostaniesz je tylko w serwisie, to są takie pizd.wate śruby z dołu na imbus a z góry na kluczyk, ale na upartego możesz dać każdą śrubę z podkładkami i nakrętką.

Podejrzewam że dostaniesz je tylko w serwisie, to są takie pizd.wate śruby z dołu na imbus a z góry na kluczyk, ale na upartego możesz dać każdą śrubę z podkładkami i nakrętką.
Wiem jak one wyglądają :)
Mam jednak nadzieję, że uda się je gdzieś kupić w normalnej cenie.
Znam speców, którzy zrobili to na blachowkrętach (bez komentarza), ja jednak nie chcę odstawiać chały. Jeśli kiedyś będę (a z pewnością tak) sprzedawał swoją Alfę to chciałbym by była taka jaką sam chciałbym kupić...
Pozdrawiam.
- Rafał

Nie no bez przesady. wystarczy normalna śruba z podkładką a od góry nakrętka i będzie tak samo trzymać. Jedyna różnica to że nie będzie na imbus a na klucz.

Nie no bez przesady. wystarczy normalna śruba z podkładką a od góry nakrętka i będzie tak samo trzymać. Jedyna różnica to że nie będzie na imbus a na klucz.
Nie koniecznie, można przecież zastosować śruby imbusowe, bądź tzw torxy jak w oryginale, ale przede wszystkim nierdzewne!
Mnie jednak najbardziej zależy na tej nakrętce jak oryginalna, która ma przede wszystkim taki plus, że nie trzeba jej kontrować bo się nie obraca, a jak wiadomo dostęp do tej części nadwozia jest utrudniony.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnia edycja:
W serwisie są te sruby i nie są drogie śruba kosztuje ok 2,6 z/szt a nakrętka podobnie ok 3 zł/szt.

Eper pokazuje coś koło 35,- za sztukę ale najlepiej samemu zadzwonić do serwisu i się spytać.

Nie koniecznie, można przecież zastosować śruby imbusowe, bądź tzw torxy jak w oryginale, ale przede wszystkim nierdzewne!
Mnie jednak najbardziej zależy na tej nakrętce jak oryginalna, która ma przede wszystkim taki plus, że nie trzeba jej kontrować bo się nie obraca, a jak wiadomo dostęp do tej części nadwozia jest utrudniony.

w błotnikach od dołu są montowane specjalne nito-nakrętki.
same elementy to nie problem,mogę zdobyć dla ciebie coś takiego.gorzej będzie z ich zamontowaniem,do tego celu służy takie urządzenie z końcówką wyglądającą jak śruba tylko odpowiednio utwardzona.
nakręca się na nią właśnie tą nito-nakrętkę (ma sześciokątny kształt),następnie wkłada w jej gniazdo i ściska się dźwignie jak w nitownicy.
wtedy ścianki rozpulchniają się zakleszczając nakrętką gnieździe.i po zabiegu...

pozdrawiam!!!

Eper pokazuje coś koło 35,- za sztukę ale najlepiej samemu zadzwonić do serwisu i się spytać.
Zgadza się ale to są specjalne sworznie do montowania zderzaka i to jest racja, śróby też są i są tanie tak jak napisałem. Swożnie kosztują 27 pln w ASO ale można ich nie zakładać jest tylko trochę zabawy ze skręcaniem.

Zgadza się ale to są specjalne sworznie do montowania zderzaka i to jest racja, śróby też są i są tanie tak jak napisałem. Swożnie kosztują 27 pln w ASO ale można ich nie zakładać jest tylko trochę zabawy ze skręcaniem.

zgadza się,ale można też kupić odpowiednio tańsze zamienniki uniwersalne i w różnych rozmiarach,mogą być stalowe lub aluminiowe.

Amortyzatory
Powrót