Łożysko koła przedniego - pytanie

• Autor wątku Autor wątku provokator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

provokator

Guest
Witam.
Co sądzicie o łożyskach do kół z allegro, tych niby oryginalnych za 250zł, miał to ktoś w ręku? opłaca się kupić czy lepiej dołożyć te 150 zł i wziąć np z SKF?
no i jak z wymianą, czy wymaga ona jakiś specjalnych zdolności? (ze względu na ABS) - dotychczas wymieniałem tylko zwykłe, bez żadnych bajerów:P ale jak patrzę na tych wszystkich "speców" w pobliskich warsztatach to dochodzę do wniosku że lepiej samemu się za to zabrać:)
Z góry dzięki za odpowiedzi i rady:)

chyba SKF ! chyba 300 zł w dexauto. A tak w warsztacie tez przylapałem jak lutowali kabel od ABS ! :( Kurde podobno naprawiali bo "był urwany" Masakra ! trzebaby stac i patrzec na rece! W serwisie AR (nie powiem gdzie) Zamocowali mi osłone dolną silnika...chyba nie dali wszystkich srub bo...gdzies ją we wrocławiu zgubiłem!
W nastepnej alfie tez montowali osłone...Po wyjezdzie z serwisu tak na wszelki wypadek mówie a....zajade na kanał w garazu! No i...znów brakowało 2 srub! Pewno nie pasowały ! Znów bym zgubił albo i ....róznie mogło sie skonczyc! Masakra!

Nie wierz nigdy mechanikowi! Dobra rade Ci dam! Ludzie są omylni a niektórzy bardzo!

dobra, zamówiłem to od Akukiego, zobaczymy co to za towar jak już przyjdzie...

Provokator - wysłąłem ci to łożysko i napewno bedzie oryginał spoko tylko takie częsci mam w dobrej cenie zawsze :D

nie sprzedałem bo chodzi koło niej taka babka i mlacka, jutro ma mi dać ostatecznie znac - to co mnie interesuje to 29000 ostatecznie - jak nie sprzedam to wystawie ją ponownie

wymieniał może ktoś już sam to łożysko? zdjąłem koło, potem tarczę z klockami, odkręciłem śrubę od przegubu (tą nr 36) no i dalej jest piasta a pod nią łożysko. I mam teraz pytanie: czy na tej piaście jest jakieś zabezpieczenie czy coś aby ją zdjąć? zakładam ściągacz, skręcam go ale piasta nie schodzi, nabijanie kliników dało mi tylko to że poszło jakieś 0,5 cm a dalej ani rusz:P
Jedyną opcją jaka mi już została jest palnik i nagrzewanie, a może jednak jest gdzieś jakiś klinik który blokuje tą piastę? bo wcale nie chce mi się oddzielić od łożyska tylko idzie z wewnętrzną jego częścią.

pytajcie phantom71 sklep motomax zamiennik poniżej 200pln oryginał około 250 człowiek z tego forum i mój kumpel

Amortyzatory
Powrót