Czy ciśnienie doładowania w 1.9 JTD 8v mierzone- maksymalne przez program FiatEcScan = 2.25 bara można uznać za prawidłowe?
Mierzone w ruchu. Spokojna jazda i gaz do podłogi na 2 oraz 3 biegu, obroty do czerwonego pola.
Czy ciśnienie doładowania w 1.9 JTD 8v mierzone- maksymalne przez program FiatEcScan = 2.25 bara można uznać za prawidłowe?
Mierzone w ruchu. Spokojna jazda i gaz do podłogi na 2 oraz 3 biegu, obroty do czerwonego pola.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Tak jest o.k.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A jak dochodzi do 1.5?
Może ktoś z Was rzucić okiem na logi i powiedzieć czy wszystko z turbo i przepływką jest ok? Mi coś do końca nie pasuje, bo się wykresy trochę rozjeżdżają, ale kto wie. Jakby coś to czujnik ciśnienia doładowania jest nowy.
MES.txt
Z góry dzięki za odpowiedź![]()
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Mój problem jest taki, że przy obrotach 1000 wciskam gaz do oporu i do 2000 nie dzieje się prawie nic, a od 2000 idzie ładnie. Po podpięciu komputera ciśnienie na wtryskach takie samo jak oczekiwane. Doładowanie do 2000 nieco mniejsze niż oczekiwane i od 2000 do ponad 4000 jest ok. Dodam ze turbina była regenerowana miesiąc temu. Egr był czyszczony i zaślepiony w 90%.
Bo się nie przyspiesza w zakresie 1000-2000
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
U mnie po załozeniu zegara doładowania zauwarzyłem ze wskazówka drgała jak szalona przy niskich obrotach silnika możliwe że ma to coś wspulnego z zle wyregulowaną sztangą geometri? Bo w zimie turbo pompowalo ponad 1.5 bar i wywalało przeładowanie ale teraz ja cieplej to tak 1.35bar
Mógłby ktoś pokazać wykres z MES'a jak wzrasta ciśnienie od obrotów jałowych po 4000tys lub najlepiej do odcięcia?Przy 2000obr mam dopiero 0,6bara...
Poprawka, wyregulowałem gruszkę turbiny i jedzie aż miło
Ostatnio edytowane przez Artur9067 ; 28-02-2018 o 17:51 Powód: naprawiłem(chyba)
Panowie to są jaja, dzisiaj brak mocy znowu na niskich obrotach, aż mi raz zgasł, 10x słabszy do 2tysięcy obrotów niż punto z silnikiem 1.2, wczoraj hulało, może czujnik doładowania?Gorzej jak tam turbina wali teraz z 3bary bo skróciłem sztange od zmiennej geometrii o kilka pełnych obrotów a czujnik źle czyta doładowania i pokazuje max 1,3bara czyli tak jak chce komputer w pewnym zakresie obrotów(odejmując atmosferyczne oczywiście).
czujnik doładowania raczej nie, jesli ci podaje zle paliwo to turbo tez nie napompuje bo nie ma spalin, sprawdź czujnik ciśnienia paliwa ile daje może oring standardowo się rozleciał i dlatego może na wolnych przygasać, a na pełnej piz...tez może się źle zawiesić i tez będzie błąd i zero mocy, jak nie masz czujnika ktory ci pokazuje realne doładowanie to krecić turbo to gratulacje dla cb
Alfa 156 2.4 10v Stage 2 -> 208,7 km i 416,4 Nm Stage 3 -> ?? ??
moja alfa -->> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...stinctive.html