Kod Błedu PO335, JTD

max77

Nowy
Auto
alfa romeo 156 1,9 jtd 2002r
Witam
Po podłaczeniu mojej alfy 156 1,9 jtd 2002r wywala błąd PO 335-czujnik obrotów silnika mam pytanie czy to jest to samo co czujnik położenia wału korbowego?
Moja alfi od paru dni pali normalnie jak jest zimny silnik jak sie zagrzeje zapala sie kontrolka śilnika i gaśnie jak ostygnie to mogę ją ponownie odpalić lecz daleko nie zajadę bo ponownie gaśnie czy po wymianie tego czujnika będzie wszystko w porządku? pozdrawiam

Ostatnia edycja:
witam
Wymiana czujnika obrotów śilnika pomogła.
Mam jeszcze dwa błędy z ABS:
C1460-Czujnik ciśnienia popsuty
C1276-Przekaznik zaworów
Proszę o porade jak zlikwidowac te błędy kasowanie nic nie daje po przejechaniu jakiejs tam drogi wciskam hamulec i błędy sie wyswietlaja ponownie.
Gdzie jest ten czujnik i przekaznik zaworów.
Objawy jakie mam to piszczenie klocków hamulcowych ABS czsami działa Swiecą śię kontrolki ABS oraz trójkąt z wykrzyknikiem żółte czasmi zapala się kontrolka hamulca ręcznego.
Proszę o sugestie i jaszcze raz dziękuje za poprzednią pomoc pozdrawiam

kody C1460 i C1276

Witam
Ponawiam prośbę co do tych kodów błędu pozdrawiam

A wymieniłeś Czujnik ciśnienia i Przekaznik zaworów? - przecież same się nie naprawią...

kody błąd C1460 i C1276

Witam
O to chodzi że nie wim gdzie się znajdują prosiłbym o podanie gdzie i jak to wygląda pozdrawiam

To jedź do mechanika-warsztatu, który wie gdzie się znajdują, bo zabawy amatorów z hamulcami mogą skończyć się tragicznie.

Abs-esp

Witam
Wymieniłem pompę ABS i dalej mam ten sam błąd i świecą się kontrolki abs i trójkąt kasowania nic nie daje po przejechaniu pareset metrów naciskam na hamulec i wszystko świeci od nowa pozdrawiam
A przepraszam usterki przekażnika zaworów nie ma tylko czujnik ciśnienia.

czujnik ciśnienia to jest takie coś, co sterczy z prawej strony pompy ABS przy podłużnicy, stojąc od przodu auta. Sprawdź, czy kable od niego nie są uszkodzone i czy jest właściwie podpięty. Wyjmij wtyk, przedmuchaj porządnie sprężonym powietrzem i wtedy zobacz. Jak nic to nie da, trzeba zakupić nowy czujnik.

Amortyzatory
Powrót