witam gdzie w alfa romeo 156 1.9jtd mogę spuścić płyn do chłodnicy ... czy tylko w chłodnicy czy jest jeszcze jakiś karanik?
witam gdzie w alfa romeo 156 1.9jtd mogę spuścić płyn do chłodnicy ... czy tylko w chłodnicy czy jest jeszcze jakiś karanik?
Jak poszukasz to znajdziesz na forum, z tego co pamiętam to tylko ściągając wężyk z chłodnicy
dolnym wezem z chlodnicy prawdopodobnie![]()
Najłatwiej jest spuścić dolnym wężem który wchodzi do chłodnicy....tak jak pisze kolega endrju
w chłodnicy od diesla nie ma jako takiego korka do spustu,jest jedynie na górze chłodnicy z jej lewej strony (patrząc od przodu auta) korek do odpowietrzania.
żeby spuścić z niej płyn luzujemy opaskę dolnego przewodu i zdejmujemy go.
moja druga ulubienica...
ja wymieniałem chłodnicę to spuszczałem dołem po odpięciu węża. I korka do odpowietrzania nie miałem bo w dieslach a przynajmniej przed FL jego nie było. Spusciłem dolnym wężem, podpiąłem spowrotem wąż, nalałem do końca przez zbiorniczek i właczyłem silnik (ogrzewanie oczywiscie też) i dolałem jeszcze troszkę i cała robota
Przy spuszczaniu też daj ogrzewanie na maks, żeby Ci spłynął też płyn z nagrzewnicy.
żenada jakie opaski montują , żeby spuścić płyn trzeba mieć cały zestaw istniejących kluczy
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard