Tył stoi wyżej po wymianie amortyzatorów.

PietereQ

Użytkownik
Auto
Alfy
Mam taki problem, co to może być? Tył ewidentnie wyżej stoi po wymianie tylnych amorów. Amorki Bilstein B4. Rozumiem, że amory od berliny nie różnią się od SW - zresztą to element tłumiący, mimo że gazowy, ale kupra nie ma prawa tak dzwignąć? Jakieś pomysły?

Uploaded with ImageShack.us

kiedyś szwagier kłócił się ze mną że amor nie ma nic do wysokości zawieszenia a po wymianie przyznał mi rację.
nowy amor wyciągnięty z pudełka jest związany linką(taśmą) po całej długości bo by się cały wysunął. on też ma jakąś siłę wyporu i dlatego podnosi autko. szczególnie tył, gdzie nie ma silnika

Hmm to jest nadzieja że jak wymienię z przodu to trochę może się wyrówna. No i skoro jednak gazowy jakoś sprężynuje... Wiecie czy jest jakaś różnica w tylnych amorkach między sw a sedanem? Może ktoś mi z SW sprzedał i dla tego wyżej stoi :?:...

masz okazję na wymiane spręzyn na -30. Wyglądałoby suuuper :)

Byles po prostu przyzwyczjony do tej wysokosci co miales :) na seryjnych amorach i springach pamietam w salonie wszystkie wygladaly jak cross-contry :)
jak dla mnei stoi normalnie jak na B4 i serie spring

U mnie po wymianie amorów (z tym że sportpacków) też było wyżej. Po ok 300km wszystko ładnie się ułożyło i przysiadło. Zarówno przód jak i tył.

Dzięki to mnie uspokoiliście. Tak przy okazji, powód wymiany był dość dramatyczny, spaw który łączy łoże sprężyny z amortyzatorem tak skorodował, że zupełnie puścił i sprężyna "spadła" i zablokowała tylne koło. Na szczęście stało się to w korku a nie w trasie. Więc jak macie okazję wjechać na podnośnik a wasze amortyzatory mają parę zim za sobą to radzę je obejrzeć dokładnie!

no ladna kaczka sie zrobila ale tak jak napisali po kilkuset kilometrach wszystko powinno sie ladnie ulozyc

Amortyzatory
Powrót