a czemu tworznia niby nie mozna wymienic
a czemu tworznia niby nie mozna wymienic
o sworzeń chodzi??? tak? Nie można wymienić gdyż w górnych jest hmm.. niewymienialny.
Pewnie i magika znajdziesz co to zrobi ;-).
Ja w górnych nie zmieniałem, wymieniam na nowe jak padają, cena do przyjęcia, Pu polecam do dolnych i w każde miejsce gdzie przewidziane. Tylko ostrożnie ze sportowymi, ja przesadziłem i wozem drabiniastym przez chwilę jeździłem ;-)
Ja mysle ze gorne tez sie da zamienniki stworzni sa wymienial to ktos?
a ja mam PU z tyłu na dole i skrzypi jak cholera, po zimie wracam do standardowego rozwiązania. Tak wiem, wiem trzeba nasmarować. Ale nie będę smarował zawieszenia co 2 tygodnie, to nie 126p...
ja mam czerwonego Pu na przodzie (góra i dół) od miesiąca i jest super. Nie mialem jeszcze jak zmienic na stabilizatorze. Ale to kwestia czasu. Co do PU to zdecydowanie POLECAM. Uzywałem smaru grafitowego w sporej ilości. Jak narazie spokuj. A co do sworzni? najczęściej padają własnie tuleje a nie sworznie. Przynajmniej w przypadkach, ktore znam. Jak padną to tuleje można przełożyc do innych wahaczy. Z powodu rozwalonych gum wymieniac wszystkie wahacze na TRW za ok 1000 zł czy za ok 500 na poliuretan. CIEKAWE
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
..... powered by www.cinsoft.pl
Witam.
Parę miesięcy temu założyłem komplet tulei poliuteranowych na przednie wahacze (góra i dół). Jak do tej pory byłem mega zadowolony (walczę jeszcze ze stabilizatorem ale to osobna historia). Dzisiaj zajrzałem pod auto a tam niespodzianka. Niestety niemiła. Tuleja PU zaczęła się wysuwać z wahacza. Dodam, że składałem zawieszenie poprawnie i montowałem wszystkie elementy prawidłowo. Chodzi mi o "przednie" tuleje. sprawdzałem jeszcze na starym wahaczu, że tam nie ma żadnej podkładki. po założeniu poli, wahacz przesuwa się do przodu i wypycha tuleję. pomijam fakt, że kiedyś może wypaść (blokuje ją ten kołnierz metalowy, ale rozjeżdża się całkowicie geometria gdyż wahacz pracuje przód <> tył. Dodam, że "tylna" miała w standardzie podkładkę i wszystko jest ok. Chyba będę musiał taką podkładkę dorobić, gdyż po obu stronech jest ten sam problem. poniżej kilka zdjęć.
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.