Jest problem!

misiu7911

Nowy
Auto
156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling
Witam panowie,moze juz pisalem o tym ale zauwazylem ,ze problem jest coraz wieksz.Przy odpaleniu alfy po dwoch sekundach(okolo) obroty spadaja i po chwili wracaja do swojego pierwotnej wartosci,dzis nawet wylecial z wydechu bialy dym wlasnie w momencie spadku tych obrotow.Dodam ze EGR nowe,ostatnio wymienialem tez uszczelke pod glowica,ale przed wymiana bylo tak samo,co o tym myslicie,mial ktos cos podobnego,przebieg to niby 100000km

No i jak panowie nie mial nikt podobnego problemu,moze jakie pomysly?

No i jak panowie nie mial nikt podobnego problemu,moze jakie pomysly?

a kiedy zmieniales filtr paliwa? powietrza? moze to byc tez marnej jakosci paliwo, rozne przyczyny zwiazane z uakladem paliwowym wg mnie.
Sprobuj od najtanszych rzeczy czyli filtrow.

Wymieniane w niedlugim okresie czasu ,okolo 2000km

Po co wymieniałeś uszczelkę pod głowicą ?
To jest bardzo trwały element.
Wyczyściłaś przy okazji kolektor ssący ?

Wymienialem uszczelke gdyz ulegla uszkodzeniu,tzn woda poszla do oleju,ale przed tym zdarzeniem tez obroty spadaly i po chwili bylo juz dobrze.

No i jak panowie zadnego pomyslu?

mam podobnie lecz nie zawsze,wydaje się mi ,ze jak stoi na dworze a rano jest wilgotno to dzieje się tak;odpalam a tu spadek,obrotów,odbijają się od dołu i do góry jak dodam gazu trochę to się dławi jak przygazuje ok,ja u siebie stawiam na cewki, w jednym gnieździe od świecy wykryłem wodę ,tak jak by świece nie dawały od razu iskry,lecz nie jestem pewien

Witam panowie,moze juz pisalem o tym ale zauwazylem ,ze problem jest coraz wieksz.Przy odpaleniu alfy po dwoch sekundach(okolo) obroty spadaja i po chwili wracaja do swojego pierwotnej wartosci,dzis nawet wylecial z wydechu bialy dym wlasnie w momencie spadku tych obrotow.Dodam ze EGR nowe,ostatnio wymienialem tez uszczelke pod glowica,ale przed wymiana bylo tak samo,co o tym myslicie,mial ktos cos podobnego,przebieg to niby 100000km

sprawdź alternator, zaraz po odpaleniu załącza go ECU, może jest zblokowany i dlatego obroty spadają. Najlepiej zdejmij pasek i zobacz czy spadną obroty po odpaleniu.

Amortyzatory
Powrót