Zbieżność przed FL a zbieżność po FL

maniek7712

Użytkownik
Auto
alfa romeo 156 2.4 jtd 2001r- była, bravo 2.0 multijet- jest
Dlaczego instrukcja przed FL podaje zbieżność z przodu -2,02 +-1mm , dla sportpacka -2,05 +-1mm , a po FL -1 +-0,6mm , dla sportpacka 0 +-0,6 ?

To jak z tą zbieżnością? Wymieniłem w sobotę górne wahacze i chce jechać ustawić. Jak macie u siebie ustawione?

To jak z tą zbieżnością? Wymieniłem w sobotę górne wahacze i chce jechać ustawić. Jak macie u siebie ustawione?

ja mam ustawione z przodu jak eLearn podaje dla aut przed liftem ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie ustawić tak jak po lifcie. Im większa rozbieżność tym lepiej prowadzi się w zakrętach ale opony się szybciej ścierają.

Dlaczego instrukcja przed FL podaje zbieżność z przodu -2,02 +-1mm , dla sportpacka -2,05 +-1mm , a po FL -1 +-0,6mm , dla sportpacka 0 +-0,6 ?

Pytałem dziś mechanika - twierdzi, że po 156 po FL jest fabrycznie niżej zawieszona (mowa o standartowym zawieszeniu, bez sportpaków itp) Przez to że cięższa może?, o czym wspomniał Maciek156. I, że faktycznie są różnice niby z tego faktu wynikające.

Pytałem dziś mechanika - twierdzi, że po 156 po FL jest fabrycznie niżej zawieszona (mowa o standartowym zawieszeniu, bez sportpaków itp) Przez to że cięższa może?, o czym wspomniał Maciek156. I, że faktycznie są różnice niby z tego faktu wynikające.

zgadza się, w 2002 w 2.4 jtd zmienili przednie sprężyny (tj. do wszystkich wersji z klimą czy bez dali te od wersji bez klimy) i faktycznie trochę się obniżyło przednie zawieszenie, ale nie miało to nic wspólnego z liftingiem i zbieżnością

Ustawie sobie teraz na 0, tak jak po lifcie, mam sportpacka i przód siedzi nisko, zauważyłem ostatnio że trochę mi zjadło opony po wewnętrznej i dlatego wymieniłem górne wahacze, miały luzy, ale wcale nie takie duże, zobaczę jak teraz będzie.

Amortyzatory
Powrót