Tutela CS Speed

Woland83

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.
Witam, mam pytanie do wszystkich którzy mają skrzynie selespeed, kończy mi się w zbiorniczu ten olej ,nie wiem czy on się tak zużywa szybko czy mam gdzieś przeciek, ale jestem ciekaw czy powinienem stosować oryginalną Tutele Cs speed Dextron III czy mogę np zamienić na produkt Exel for Magneti Marelli>? Dodam że ma taką samą specyfikację ATF III Dextron III tyle że jest czerwony, a tutela słomkowo żółta, i pytanie czy mogę dolać do Tuteli tego drugiego (czerwonego) i czy będzie ok, skoro ma te same specyfikacje? W sklepie mi mówili że to nie ma różnicy tylko się liczy specyfikacja, a że Tutela będzie droższa ze dwa razy itd.
Pytam się na wszelki wypadek, żeby nie zrobić jakiejś głupoty, bo tego oleju Tuteli nie mogę u siebie dostać, musiał bym po serwisach Fiata jeździć. Poradźcie koledzy, bo nie chce spierdzielić sprawy.:D

Załączniki

• OILO.jpg
    OILO.jpg
    95.2 KB · Wyświetleń: 1,523
ups

Już dzwoniłem do mechanika, NIE KAZAŁ kombinować:D więc nie było tematu.

Już dzwoniłem do mechanika, NIE KAZAŁ kombinować:D więc nie było tematu.
I dobrze kazał jak jest tutela to niech tak zostanie, skoro nie możesz dostac u siebie w miescie to zamiast do serwisu proponuję zerknąc w internet, napewno w sprzedazy wysyłkowej tutela jest dostępna.

Tak wiem, jutro jednak jadę do sklepu zamówić tą Tutele bo nie ma jej, a ściągnąć ją mogą mi z serwisu Fiata w Poznaniu, także zapłacę zaliczkę i poczekam do piątku. W internecie strasznie żydzą za przesyłkę więc wolę już na miejscu kupić. Przy okazji się ugra sklep, że będzie odbiorca na taki olej i będą ściągali mi, lepiej żeby tą 1 puszkę zawsze mieli na sklepie niż czekać na kuriera, w razie czego się podjedzie i kupi. Dzięki za rady.

kończy mi się w zbiorniczu ten olej ,nie wiem czy on się tak zużywa szybko czy mam gdzieś przeciek
No to mam dla Ciebie przykrą wiadomość, ten olej nie ma się jak zużywać, on jest do hydrauliki. Więc skoro go ubywa to masz gdzieś wyciek.

Dzięki za informację.

Tak podejrzewałem , bo coś nieznacznie mi kapało w okolicach skrzyni, nie byłem pewien czy on się zużywa czy nie , auto stoi na razie do czasu aż nie doleje i nie podjadę do mechanika. Ach ten selespeed tyle radości i tyle zmartwień...

Sory, za odgrzebanie tematu, ale nie chciałem zakładać nowego. Czy ma ktoś z was namiary na sklep internetowy w którym dostanę CS Speeda? Tylko serwisy?

Amortyzatory
Powrót