zapowietrza sie ? Nie wiem, w każdym bądz razie u mnie na zimnym, np po nocce w garażu jest poniżej min. ale jak złapie już 60 stopni + to płynu jest pomiędzy min i max, od 8miesięcy tyle samo, ani mm nie ubyło
zapowietrza sie ? Nie wiem, w każdym bądz razie u mnie na zimnym, np po nocce w garażu jest poniżej min. ale jak złapie już 60 stopni + to płynu jest pomiędzy min i max, od 8miesięcy tyle samo, ani mm nie ubyło
~ taka była piękna ! :C
Gdy jest cieply jest ponizej min ;p i poprostu jak odkrece korek to jest syk i plyn sie podnosi pomiedzy min a max ;p
Poczekam jak sie ostudzi i sprawdze ile bedzie ;p
Ja mam tak ze po ok 1000 km doleje literatke plynu moze ciut więcej. Zero masla pod korkiem. Uszczelke mialem robianą więc ją wykluczam. Temperatura plynu na skazaniach zegara nie skacze. Przestalem sie tym ubytkiem przejmowac puki co
Wysłane przez Tapatalk
Na zimnym jest na min po nocce choc dolewalem do max , gdy sie rozgrzeje i odkrece podnosi sie z mim do pomiedzy max a min ;p o co tu chodzi ?>
gdzieś się zapowietrza, lewe powietrze, neiszczelnośc na obejmie, niewiem
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Dzis po nocce poziom byl na min , dolalem do max ;p jadąc poczułem smród taki sam jak w zbiorniku wyrównawczym...
silnik był rozgrzany płynu było pod min odkręciłem korek , syk bulgoczenie i płynu przybyło aż 1 cm poza max...
z4boj4d nie powiązałeś tego jeszcze z nieprzyjemnym zapachem w kabinie ? Moze gdzies leci na kolektor albo coś ?
W TS'ach kolektor wodny (taka czarna listwa na bloku silnika) lubi popękać i płyn ucieka. Nie widać bo leci po bloku i paruje.