Nie mogę zamknąć samochodu ?

• Autor wątku Autor wątku Bedboys
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bedboys

Guest
Trochę to dziwne ale jak zamykam drzwi przekręcając kluczyk w zamku ( zdalnie nie działa:() to zamek zamyka wszystkie drzwi ale - tylko na sekundę poczym otwierają się i nie ma możliwości ich zmaknięcia a zostawiać auto otwarte to tak trochę dziwnie.
Generalnie zamek zachowuje się tak jakby któreś drzwi były niedomknięte ale wszystkie się dobrze zamykają i na desce też nie pokazuje aby któreś były otwarte.
Czy ktoś się już z czymś takim spotkał ?? może macie jakieś sugestie - będę wdzięczny za cokolwiek bo nie chce mi się zdejmować wszystkich tapicerek drzwi.

Bedboys napisał:
będę wdzięczny za cokolwiek bo nie chce mi się zdejmować wszystkich tapicerek drzwi.

Może któryś z siłowników nie do końca się wysuwać :roll:
Ale myślę, że bez rozebrania tapicerki na drzwiach to sie nie obejdzie ;|/
A próbowałeś zamykać od strony pasażera :?:

Mam to samo. Nie dociąga mi jeden siłownik od zamka centralnego. Konkretnie od strony kierowcy. Chyba związane to jest z temperaturą bo w tej chwili już mi się naprawiło.
Myślę, że wystarczy przesmarować mechanizm ale nie chce mi się zdejmować boczka drzwi dlatego na razie sobie odpuściłem. Ale myślę, ze problem będzie powracał.
Głowa do góry Alf nie kradną. :mrgreen:
Pozdrawiam i powodzenia

AR_33 napisał:
Może któryś z siłowników nie do końca się wysuwać :roll:
Sprawdzałem i wydaje się że wszystkie chodzą jak trzeba ( tak samo ciężko )
AR_33 napisał:
Ale myślę, że bez rozebrania tapicerki na drzwiach to sie nie obejdzie ;|/
Ty mnie nie strasz nie nawidzę zdejmowania tapicerki
AR_33 napisał:
A próbowałeś zamykać od strony pasażera :?:
Tak próbowałem co tylko się da nie ma efektu a na dodatek dzisiaj na mieście udało mi się ją zamknąć wracam po kilkudziesięciu minutach a ona otwarta :shock: nie ciekawie się robi chyba trzeba będzie przysiąść i zrobić echhh

kurde mi się też tak zdarzyło ale pomyślałem że nie zamknąłem samochodu :shock: :shock: :shock: ale kurde teraz za każdym razem się wracam i sprawdzam czy aby na pewno zamknięty i raz mi sie zdarzyło, że też się sam otworzył :shock: :shock: :shock: to nie wiem czy jakieś czary czy co :evil: :evil:
no ale zauważyłem też że jak by jedne drzwi czy to z przodu czy z tyłu były niedomknięte to zamek sie zamyka ale za monet (ok. 15 sek) otwiera.
Kurde ona chyba nie chce abym od niej odchodził :DDD :DDD :DDD :DDD

Mnie zdarzyło się to 2 razy. W 156 pomogło odłączenie od aku na kilka minut i podłączenie z powrotem.

Miałem cos podobnego że jak zamykałem to zaraz się otwierały spowrotem i po paru dniach spaliły ma się dwa siłowniki z przodu. Nie wiem czy było to z tym związane ale po wymianie siłowników wszystko jest już dobrze.

u mnie

ja u siebie miałem jeszcze śmieszniej. Jak siedziałem w aucie i zamknąłem od środka (kazde drzwi oddzielnie) to auto było zamknięte a ja w środku:) Jak pociągnałem za klmkę to otwierąły się wszystkie. Sprawdziłem wszystki bezpieczniki (zawsze od tego zaczynam), zaden nie był spalony ale potem działało:)
Pozdrawiam

Hej
Ja mojej Alfy mam dość i czekam kiedy zbankrutuje.
ALE CO DO OTWIERANIA SIE SAMOCZYNNEGO PO ZAMKNIĘCIU, NIEWIEM CO TAM JEST POKOMBINOWANE Z CZYM ALE TO MA ZWIĄZEK Z BAGAŻNIKIEM. TZN. U MNIE DZIEJE SIE TO GDY OTWIERAM WCZEŚNIEJ BAGAŻNIK, WIĘC KIEDY PO ZAMKNIĘCIU DRZWI SIE OTWORZĄ, OTWIERAM BAGAŻNIK PORZĄDNIE GO ZAMYKAM I JUŻ DZIAŁA ZAMEK OD DRZWI.

Mi w takiej sytuacji elektry powiedział, że prawdopodobnie krańcówka w drzwiach kierowcy. Też mi się nie chce na razie rozbierać drzwi - wyciągnąłem bezpiecznik centralnego i na razie tak jeżdżę.

W koncu i tak w 85% jeżdżę sam.

Już naprawiłem - da się to ustrojstwo rozebrać ( zamek zintegrowany z centralem) nie ma tam nic mocno skomplikowanego : trzy mikroprzełączniki jeden silnik kilka zapadek - w moim przypadku problemem był przetarty kabelek od mikrowłącznika wystarczyło trochę izolacji i już działa :) .

Amortyzatory
Powrót