• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Płaskie wycieraczki Dipp

• Autor wątku Autor wątku SEBEK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

SEBEK

Nowy
Auto
Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.
Panowie kto z Was montował płaskie wycieraczki w swojej Belli bo już się pogubiłem farycznie jest 500 i 550 na necie można znalexc informacje 550 i 530 mm i nie bardzo wiem jakie będą najleprze.
Firma Dipp dlatego, że ich używalem i byłem bardzo zadowolony stosunek ceny do jakości dla mnie extra a że wymieniam co sezon nie będe tu inwestował w Valeo bo jak dla mnie to wywalenie kasy.
Ale nie o firmę tu chodzi bo kazdy ma swoje widzi mi się a o rozmiar. Co radzicie?

Czyli każdy wsadził narazie więkrze niż zaleca producent i co nie czepia o nic?

Nic nie czepia. 530 i 550 pasują bardzo dobrze. Jest jeszcze duży zapas ;-) Szczerze to sądziłem ,że to właśnie 530 na 550 to rozmiary seryjne.

Nic nie czepia. 530 i 550 pasują bardzo dobrze. Jest jeszcze duży zapas ;-) Szczerze to sądziłem ,że to właśnie 530 na 550 to rozmiary seryjne.

Bo to są rozmiary seryjne-oryginalne .
Natomiast ja kiedyś płaskie chciałem wypróbować , nie pamiętam jakiej firmy uni-cośtam... i w tych rozmiarach właśnie ta od str pasażera nie dotykała swoją końcówką do szyby. Myślę że płaskie (przynajmniej tamte z mojej próby) miały gorszy docisk końcówki niż szkieletowe.

To fakt prawa słabo zbiera na końcu ale niestety to wynika z dużego załamania szyby i nic się tu nie wymyśli z płaskimi wycieraczkami

Bo to są rozmiary seryjne-oryginalne .
Natomiast ja kiedyś płaskie chciałem wypróbować , nie pamiętam jakiej firmy uni-cośtam... i w tych rozmiarach właśnie ta od str pasażera nie dotykała swoją końcówką do szyby. Myślę że płaskie (przynajmniej tamte z mojej próby) miały gorszy docisk końcówki niż szkieletowe.

Z tego co dobrze kojarze to seryjne są o długosci 550 i 500 mm. Może jak ta od pasażera będzie 500 to będzie cała przylegać ale i tak będzie mniejszy zakres wycierania

W takim razie chyba zamówie 550 i 530. A co myślicie o firmie DIPP

Ostatnia edycja:
Z tego co dobrze kojarze to seryjne są o długosci 550 i 500 mm. Może jak ta od pasażera będzie 500 to będzie całą przylegać ale i tak będzie mniejszy zakres wycierania

W takim razie chyba zamówie 550 i 530. A co myślicie o firmie DIPP

Nie, 530 na bank - niedawno zamawiałem i wszystko sprawdzałem (założyłem Championy Aerovantage - okazuje się że to identiko to samo co oryginały, ze spojlerkiem itp. Ale taniej i bez napisu Alfa, trudniej dostępne niż Valeo, ale może warto, zobaczymy, na razie cichutkie i dokładne ale na razie za krótko by cokolwiek mówić)

Nie, 530 na bank - niedawno zamawiałem i wszystko sprawdzałem (założyłem Championy Aerovantage - okazuje się że to identiko to samo co oryginały, ze spojlerkiem itp. Ale taniej i bez napisu Alfa, trudniej dostępne niż Valeo, ale może warto, zobaczymy, na razie cichutkie i dokładne ale na razie za krótko by cokolwiek mówić)

Ale mówisz o płaskich a jaka cena tych Chempionów?

ja tez kupilem swoja z plaskimi championami i sprawuja sie super, a dzis tak w ramach ciekawostki widzialem w tesco plaskie firmy Alca maja po 19,99zl za sztuke, firma dobra niemiecka ale sam nie uzytkowalem wiec nic nie powiem.

Ale mówisz o płaskich a jaka cena tych Chempionów?

nie, nie! mówię o normalnych - szkieletowych (aerovantage - to seria szkieletowych ze spojlerem, a nie płaskich, płaskie też robią, ale się nie interesowałem więc nie wiem jaka ich nazwa ) - że to to samo co oryginalnie w 156, a że to samo i wymiary 550 i 530 to to są właściwe wymiary. O to chodziło.

Nom wlaśnie chodziło o to czy plaskie 550 i 530 będą pasowac bo swoje stare szkieletowe to mogłem zmierzyc i takie same zamówić. A chodzi o to czy plaskie nie powinny być ciut mniejsze albo ciut więkrze, żeby było jak najlepiej.

A jak z głośnością takich wycieraczek, mam teraz oryginalne i są strasznie głośne, a jak jest tylko trochę wody do zebrania to strasznie wolno idą.

Dziś założyłem Dipp 550 i 530 - extra pasują i świetnie się spisują :D

Kolego i co jak tam wycieraczki spisywały sie w deszczowe dni ;> dobrze zbierają ;> i co najważniejsze czy są ciche ;>

Amortyzatory
Powrót