Siłowniki bagażnika Sportwagon

• Autor wątku Autor wątku Lorxk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
to nie siłownik tylko sprężyna gazowa, jak znajdę jakaś miarkę te zmierzę w mojej ile długości maja

ostatnio wymieniałem także te silowniki. to jest ten rozmiar, na zdjęciu tylko takie złudzenie optyczne.

Te z aukcji są OK i cena dobra.

Też to przechodziłem... :)

prosze o opinie po zamontowaniu tych siłowników z aukcji, tez by mi sie przydała wymiana, a cena zjadliwa.

ja kupowałem oryginalne od "tanifiat" i niestety musze przyznać że ich siła szczególnie gdy jest zimno jest niewystarczająca. Cena za sztukę to jakieś 80 zł. Warto więc sprawdzić te z aukcji bo to połowa ceny.

Ja mam magneti marelli i nie mam zastrzeżeń, przy -30 działają :)

Oryginalne chyba są włąśnie magneti marelli czy mi się coś myli?

Może dobrali Ci słabsze o takiej samej długości np od jakiegoś fiata. Oprócz długości ważne jest obciążenie na jakie są przystosowane. Wiesz ile wysiłku trzeba włożyć żeby zamknąć klapę w corolli na teleskopach ze skody? :)

Ostatnia edycja:
dzieki za link chyba sobie je zapodam te magnetti...
ale szczerze, to wątpie ze to orginały, czy aby napewno warto, zeby sie nie okazało ze podziałają chwile bo jeśli tak to szkoda nawet tych 70zł+wysyłka
kolega wyzej pisał o jakiś magneti co nie działają zbyt dobrze, moze to właśnie te ?

dzieki za link chyba sobie je zapodam te magnetti...
ale szczerze, to wątpie ze to orginały, czy aby napewno warto, zeby sie nie okazało ze podziałają chwile bo jeśli tak to szkoda nawet tych 70zł+wysyłka
kolega wyzej pisał o jakiś magneti co nie działają zbyt dobrze, moze to właśnie te ?

no właśnie jeden pisał że kupił oryginalne i jest klapa, drugi że magneti i jest ok :girl_wacko:

ktoś odwazny musi wykonać pierwszy krok.
patrzyem dzisiaj na swoje są z kazdej strony odrukowane białymi napisami serynjumi numerami itp itp min. logo AR.

to w sumie jak u mnie, klapa nie opada ale powoli myślę nad wymianą...

Amortyzatory
Powrót