Jakie żarówki we wnętrzu?

Kuba_156

Nowy
Auto
Już bez Alfy...
Witam!
Chciałbym wymienić w mojej Alfie wewnętrzne żarówki, które odpowiadają za oświetlenie wnętrza :D
Myślałem nad ledowymi, jednak na sam początek chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj wsadziła tam fabryka :eek:

Z góry dziękuje za pomoc:cheers:

Przednia lampa oświetlenia wnętrza samochodu i bagażnika - C10W
tylna lampa oświetlenia wnętrza samochodu i schowka - C5W

a gdyby poczytał instrukcję to by pytania nie było ;)

Ja mam ledy zamontowane i jest ciemno w aucie. Led nie daje ciepłego światła tylko zimne wpadające w niebieski kolor.

ja również mam ledy ale nie wiem co jest nie tak że się delikatnie świecą mimo tego że są wyłączone

ja również mam ledy ale nie wiem co jest nie tak że się delikatnie świecą mimo tego że są wyłączone

Dioda jest bardziej wyczulona od zwykłej rurki i juz przy minimalnym napięciu sie leciutko świeci nie ma się co przejmować. Można dać jakiś rezystor czy coś ale ja tak zostawiłem. Jak by były te canbus to by tak nie było ;)

Witam Was, jaką długość mają te rurki 31 czy 36mm? Kupiłem 42 mm i okazały się za długie. Upchnąłem je ale na tył wolałbym już dopasowane. Uprzedzę, że zmierzyć nie mogę bo Alfinka u magika stoi na wymianie kilku gratów. Pozdrawiam.

36mm wkladalem, ledy zimne smd 5050, 9 takich diód na żarówkę. Wypowiedzi typu ja mam ledy i nie swieca dobrze, nie polecam itp sa nie do konca sensowne i poprawne. Powiedz najpierw jakie ledy masz, jaki rodzaj smd, jaka moc, ile ledow na zarowce, jaka barwa (może być zarówno ciepła żółta jak i zimna biała bądź niebieska, zależy od temperatury barwowej). U mnie jest jasniej niz na zwykłych fabrycznych zarowkach.
Jeżeli ktoś kupi tanie słabe ledy i jeszcze załóżmy po 3 szt smd na zarowke to nie dziwie sie bo będzie niezadowolony bo to poprostu nie oswietli wnętrza.

A powiecie ile zarowek potrzeba do oswietlenia tylko wnetrza? bez schowka. Nie mam jak akurat sprawdzic a bym sobie zamowil :)

Wg tego co napisał piotr_alex na pierwszej stronie:
Przednia lampa oświetlenia wnętrza samochodu i bagażnika - C10W
tylna lampa oświetlenia wnętrza samochodu i schowka - C5W
Z przodu dwie C10W, z tyłu dwie C5W, plus ewentualnie C5W na schowek i C10W na bagażnik

Jakie didoy polecacie zeby dobrze oswietlily wnetrze ???

Ostatnia edycja:
Jako że nie znalazłem info, co do długości żarówek C10W oraz C5W występujących w 156, zmierzyłem przed zamówieniem.
U mnie (156 Sportwagon 2000.r) wszystkie są długości 36mm.
Tej w schowku tylko nie sprawdzałem, bo tam nie potrzebuję - bo tam lampka jest usytuowana tak debilnie - że oświetlenie bardzo fajnie się sprawdza - ale przy pustym schowku :D

Ja mam taki problem z ledami we wnętrzu. Kilka tygodni temu kupiłem kompletny zestaw ledów do wnętrza auta z allegro. Wszystko było ok na początku. Teraz jest istna dyskoteka. Wszystkie ledy migotają jak na koncercie. Co może być przyczyną ??

Przyczyną jest marna jakość ledow, takich jest niestety najwięcej. Twoje już się kończą...

Kończą się ? Założyłem je może ze 3 miesiące temu...

To i tak długo wytrzymaly :)
Pierwsze ledy, które kupilem wytrzymaly dwa tygodnie.

Porządny zestaw LED do wnętrza to ile może kosztować ?

Amortyzatory
Powrót