• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jaki smar do gałek wahaczy ???

• Autor wątku Autor wątku bocik_156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bocik_156

Guest
Cześć

Bawię się własnie w wymianę gumek w wahaczach z przodu na poliuretany czerwone (historie z typem poliuretanów i ich rozmiarami dodam po zakończeniu podmian w strongflexie, bo to nie jest tak łatwo jak sie wydaje). Czekając już długo na odpowiednie tuleje pomyslałem sobie że może smaru dopchać do gałek wahaczy żeby wytrzymały dłużej. Czy taki smar moge tam wcisnąć (pytanie do ludzi znających sie na rzeczy) ???

http://www.nokaut.pl/smary-motoryzacyjne/smar-molyway-li-732-statoil.html

Dziekuję za fachową opinię. W gałkach chyba jest smar molibdenowy.

Tomek

Oj widze że cisza w temacie. W załączeniu dosyłam informacje ze strony producenta, może wyczyta ktoś, coś z tego :)

Dzieki za pomoc

Ja w komplecie z "pawerflex" dostałem oryginalny smar, kolorem i konsystencją przypomina smar miedziowy ale czy to jest to samo to nie wiem?!

Smar molibdenowy do przegubów w zupełności wystarczy.
Tyle tylko, że powinieneś zdjąć osłonę przegubu, usunąć stary smar, dać nowy i z powrotem założyć osłonę.
Jakieś "dopychanie" nie ma sensu, bo wtedy smaru będzie za dużo i będzie wyciskany podczas ruchów przegubu.

Amortyzatory
Powrót