siłowniki maski - czy wykończył je mróz???

kinol156

Nowy
Auto
Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft
witam, mam takie pytanie a w wyszukiwarce nic nie znalazlem. Otoz otwierala mi sie elegancko maska i wszytsko bylo w porzadku. Byly ostatnio mrozy po minus 15 stopni tak ze 3 dni. Skonczyl mi sie dzis plyn do spryskiwaczy, po zaparkowaniu i otwarciu maski, wysiadam z auta zeby nalac plynu i co??? Maska opada, silowniki w ogole nie wyciskaja jej w gore i przy ruszaniu w te i z powrotem slychac taki syk.

Stałem jak pajac z maska oparta na glowie i wlewalem plyn do otworka wielkosci mysiej cipk..., myslalem ze mnie szlag trafi. Czasami mam ochote porabac to auto siekiera.

z tego co sie orientuje sa to silowniki gazowe, czy istnieje mozliwosc ze na skutek duzych mrozow trzonek w silowniku lub jego uszczelnienie sie obkurczylo i gaz uciekl?

Może miałeś jakąś rysę na tym trzonku i ciśnienie spadało a przy mrozach spadło jeszcze niżej dało taki efekt. Ja tak miałem z tyłem i kupiłem nowe siłowniki z Polcar'u za 80 zł komplet. Natomiast Tobie radził bym kupić używane z jakiegoś młodego rocznika i będzie po problemie.

bagażnika ostatnio nie otwierałem, aż boje sie to zrobic;)

patrzylem na alledrogo ale uzywki sa stare z rocznikow 2001-2002 i sa po 30zł a nowe kosztuje 55zl wiec chyba nie ma sensu kupowac uzywek.

niestety takie są - gazowych siłowników, zawsze warto wszystko jakimś silikonem w sprayu zabezpieczyć. Gumy już nie 1 młodości sztywnieją i zaczynają przepuszczać tym bardziej jak nigdy nie były konserwowane. Poczytasz za chwilę ile amorów gazowych w zimie padło. ;-)

u mnie to się stało przy dużych upałach. odmówiły współpracy i tyle. oryginalne są olejowe. gazowych nie kupuj bo Ci maskę wyrwą. zakupiłem takie na tył. żenada. nowy komplet olejowych to ok 120 zeta.

Siłowniki padają na mrozie jak się otwiera energicznie.

Po prostu trzeba to robić z szybkością starego emeryta:cool:

ja maske podnioslem dopiero po dwoch dniach od mrozow przy temepraturze 2 stopni na plusie.

bylem pewien ze oryginalne sa gazowe ;/

Witam.

Jeśli byłby ktoś zainteresowany to mam takie nowe siłowniki po 70 PLN za komplet, do klapy bagażnika też coś się znajdzie.
607-501-542
lub PW.

Witam.

Jeśli byłby ktoś zainteresowany to mam takie nowe siłowniki po 70 PLN za komplet, do klapy bagażnika też coś się znajdzie.
607-501-542
lub PW.
olejowe na przód? czy gazówki? gazówki na tył nówki sztuki oddam w cenie przesyłki. za klapę nie odpowiadam. u mnie strzelała jak dzika.... szkoda zawiasów...

olejowe na przód? czy gazówki? gazówki na tył nówki sztuki oddam w cenie przesyłki. za klapę nie odpowiadam. u mnie strzelała jak dzika.... szkoda zawiasów...

Kolego może nie do tego auta kupiłeś, za długie za duża siłą?

Kolego może nie do tego auta kupiłeś, za długie za duża siłą?
Kolego zamówiłem na przednią maskę, przyszły do kufra. skoro już miałem to założyłem. myślałem że wybiją tylną szybę taki mają impet.... nie polecam gazówek.

Stałem jak pajac z maska oparta na glowie i wlewalem plyn do otworka wielkosci mysiej cipk..., myslalem ze mnie szlag trafi.

:offtopic: Nawet nie wiesz jak mi humor poprawiłeś tą wypowiedzią. Dzięki! :D Wystarczyło że sobie to wyobraziłem + wiem jak się wlewa płyn z działającymi siłownikami (chodzi o otwór ) :).

hehe, no ale uwierz mi wtedy nie bylo mi do smiechu. Naprawde jakbym mial siekierke w rece to bym jej uzyl, ciekawe czy jakis kierowca vw, opla nie zrobil mi fotki i nie leja teraz gdzies na swoim forum;)

Amortyzatory
Powrót