Wymiana 3 światła stop

PLASTICZ

Nowy
Auto
166, 2.4 JTD 20v 2005r
Witam miał ktoś problem z trzecim światłem stop? Bo ja mam następujący przepaliły się 3 diody i co za tym idzie przy każdym wciśnięciu hamulca zapala się kontrolka przepalonej żarówki co strasznie wkur.... bo przypomina to zapalającą się rezerwę w baku :)
Da się wymienić same diody czy trzeba całą listwę?
Czy dostęp do listwy stopu jest prosty? Co należy zrobić aby ją zdemontować?

Spokojnie możesz wymieniać same żarówki. Dostęp do stopu masz od bagażnika, ściągasz górną wykładzinę i wygłuszenie i masz dostęp do dwóch albo trzech śrubek już nie pamiętam dokładnie. Żadne narzędzia nie są do tego potrzebne. A jeśli chodzi o żarówkę to bierzesz spaloną i dokupujesz takie same, są to mizerne koszta wiec polecam zrobić se mały zapas. Pozdro

Czyli to są żaróweczki a nie diody? :) he dzięki dududs a już się martwiłem że tylną półkę trzeba ściągać. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Nieraz warto ściągnąć tylną kanapę, ja znalazłem złoty łańcuszek :-)

nieraz warto też zapoznać się z instrukcją obsługi posiadanego auta i to już wystarcza ( a jak nie masz starej instr. przed fl to pisałem w temacie o instrukcji , że wysyłam na maila jak tylko ktoś chce )

Załączniki

• Przechwytywanie.JPG
    Przechwytywanie.JPG
    77.6 KB · Wyświetleń: 757
Ostatnia edycja:
a instrukcje mosz ? ;):D
żeby za chwilę nie było : " gdzie jest bezpiecznik od ...." :P

Witam

A jak to jest w przypadku sedana gdy jest zamontowany system bose ? Pod wykladzina jest blacha ktora ogranicza dostep do lampy.... Wie ktos jak sie do niej dostac ?

Witam. Mam pytanie a dokłądniej pytania odnośnie 3 swiatła stop w AR156. Przeszukałem forum i instrukcje ale nie ma tam podane: Czy tam są diody czy zaróweczki (gdzie je dostać? w instrukcji stoi napisane 3,2W ale to typ?) Czy mozna powymieniac poszczegolne żarówki/ledy czy trzeba cala listwę? Jak je sie wymienia wlutowuje się? Pozdrawiam.

Sprawdzcie dokładnie czy te żaróweczki dokladnei siedza. Tez juz kiedys chcialem leciec do sklepu kiedy okazalo sie ze chyba 2 z nich poluzowaly sie. wyztarczyo dokladnie zamocowac. (juz nei pamietam ale chyba jak za mocno byly wcisniete to tez nie swiecily). ;)

Amortyzatory
Powrót