tarcze hamulcowe+klocki

• Autor wątku Autor wątku luj666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luj666

Guest
Witam Wszystkich...:)
Planuję zakup tarcz i klocków hamulcowych, dużo już na ten temat czytałem i wiem mniej więcej co potrzebuję i na co mnie stać a mianowicie wybór trafił na tarcze mikoda a klocki ferodo czytałem że dają radę i mam nadzieję że bedzie dobrze jak zakupię takie połączenie.
Pytanie jednak jest takie że;:):)
Czy tarcze nawiercane i nacinane(chodż wiadomo że te bedą najlepsze chyba)
Czy tarcze nawiercane lub nacinane i tu właśnie sie zastanawiam które lepsze i jak bedą się sprawować a tu link
http://www.mikoda.pl/sklep/153,ALFA-ROMEO--156--932--2-0-16V-T-SPARK--932A2---155KM-114kW-
Proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję...
Pozdrawiam:D

Ja mam u siebie nacinane i nawiercane+klocki TRW i rewelacyjnie hamuje w porównaniu z serią.

Ja polecam klocki Zimmermann - kupisz http://www.lewian.pl/ handlują również poprzez allegro, klocki dużo lepsze niż TRW, Ferodo Premier. Nie dawno namówiłem na nie Piotriixa oraz Bamboszka więc może skrobnie coś od siebie w temacie.

Ostatnia edycja:
Ja miałem dokładnie taki zestaw - Mikoda GT + Ferodo Premier. Hamowało lepiej niż dobrze, klocki równiutko się ścierały i o dziwo Ferodo bardzo dobrze znosiły te nierówności na tarczy. Przejechałem na nich ok. 20-25 tysięcy kilometrów, samochód sprzedałem, a klocków było jeszcze całkiem, całkiem. To chyba dobry wynik, zwłaszcza, że mechanicy mnie 'straszyli', że będę klocki razem z olejem wymieniał na tych tarczach ;)

Ja mam też mikody nacinane i nawiercane z klockami bosch i wszystko ok nie piszczy i nawet bardzo nie pyli. Jedyny minus tych tarcz to że jest głośno przy hamowaniu i że klocek szybciej się zużywa ale tak to same +
Polecam

Witam Wszystkich...:)
Planuję zakup tarcz i klocków hamulcowych, dużo już na ten temat czytałem i wiem mniej więcej co potrzebuję i na co mnie stać a mianowicie wybór trafił na tarcze mikoda a klocki ferodo czytałem że dają radę i mam nadzieję że bedzie dobrze jak zakupię takie połączenie.
Pytanie jednak jest takie że;:):)
Czy tarcze nawiercane i nacinane(chodż wiadomo że te bedą najlepsze chyba)
Czy tarcze nawiercane lub nacinane i tu właśnie sie zastanawiam które lepsze i jak bedą się sprawować
Ja mam dokładnie taki zestaw nad jakim się zastanawiasz: nawiercane i nacinane tarcze MIKODA oraz klocki Ferrodo. Moim zdaniem idealne połączenie, kilkanaście tys. km już przejechałem i złego słowa powiedzieć nie mogę.
Niektórzy mówią, że lepsze są tylko nacinane tarcze, ponieważ w przypadku nawiercanych, w miejscu gdzie są otwory, tarcze czasem pękają...
Nie zaobserwowałem tego u siebie, a przyznam, że mieszkam w mocno górzystym terenie, więc hamowanie nie jest mi obce.
Pozdrawiam.
- Rafał

Tak jak Grzesiekk pisal, mam Mikody GT + Zimmermanny i wg Mnie zestaw elegancki, polecam bo cena jest dobra jak za komplet

mikoda nacin nawierc. klocki trw lucas -- gitara
klocki ferodo też miałem - i też gitara

Witam...
Prawdopodobnie styczeń/luty. Zamawiam przez internet a z przywozem nie powinienem miec problemy zawsze ktos jedzie, ale dzięki.:)
Tutaj to tarcza jedna koszt 100 funtów, masakra...
PS. Milton Keynes cieszy się z pozdrowień...ze wzajemnością...:):):)

Ja również noszę się z zamiarem zakupu tarcz i klocków na przód , naczytałem się i na oglądałem i już mam mętlik w głowie sam nie wiem co wybrać jakby ktoś mógł polecić taki komplecik byłbym wdzięczny i wcale nie musi być nawiercany czy nacinany najważniejsze żeby był tani i dobrze hamował :)

Ja również noszę się z zamiarem zakupu tarcz i klocków na przód , naczytałem się i na oglądałem i już mam mętlik w głowie sam nie wiem co wybrać jakby ktoś mógł polecić taki komplecik byłbym wdzięczny i wcale nie musi być nawiercany czy nacinany najważniejsze żeby był tani i dobrze hamował :)
Witaj...
Oto link z którego będę kupował prawdopodobnie http://www.mikoda.pl/sklep/
możesz sprawdzić...
Pozdrawiam...:)

Amortyzatory
Powrót