Mignięcie przy otwieraniu/zamykaniu z pilota

sabcio

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 JTD 1.9 105KM 2000r
Witam
Panowie nie działa mi sygnalizacja (mignięcie światłami) przy otwieraniu/zamykaniu samochodu z pilota. Raz już zdarzyło mi się zamknąć samochód a w drodze do domu go otworzyć mając kluczyk w kurtce. Na szczęscie radio nie 'zgineło' ani nic poza tym. Co odpowiada za 'migniecie' światłami, gdzie to sie znajduje i co sprawdzić?

To chyba centralny zamek? gdzie on jest?

witam, jak ja zamykam pilotem w kluczyku to ni też nie migają a jak pilotem od alarmu to migają , nie wiem dlaczego:/, centralka od centralnego jest pod pułkom z tyłu auta
pozdrawiam

mi też nie miga - nie mam alarmu i tak chyba ma być jak brak al.
gdzieś był temat o tym miganiu ale nie pamiętam

a u ciebie do tej pory migało i teraz przestało ?

A kolego masz sterowanie centralnym w kluczyku seryjne czy jakieś dokładane???

Ja mam centralny w oryginalnym kluczyku i bez alarmu a przy zamykaniu centralnego z kluczyka mruga kierunkami

ciekawe, możliwe by mi nie migały bo dołożony alarm?? z pilota od alarmu migają :/:/

Ja zakładałem sterownik centralnego zamka sterowany z pilota i dorobiłem mruganie migaczy i podłączyłem również buzerka który sygnalizuje zamkniecie i otwarcie drzwi.

teraz tylko pytanie czy w serii powinny migać czy nie?? niech sie posiadacze wypowiedzą i będzie wiadomo :)

Przy otwieraniu dwa mrugnięcia kierunkami ( autko się cieszy). ;)
Przy zamykaniu jedno długie mrugnięcie, smutna idzie spać.

Powinno mrugać ....

mnie nic nie mruga, nie mam alarmu. Może mrugają tylko te z alarmami?

Ja nie wiem czy od nowości samochod mrugał. Mam go od miesiaca wiec nie wiem.

Alarm moze mam/mialem? Na suficie jest czujnik, syrena jest pod schowkiem od strony pasazera, ale wydaje mi sie ze to nie orginalny alarm. A pilota nie dostalem.

Witam
Panowie nie działa mi sygnalizacja (mignięcie światłami) przy otwieraniu/zamykaniu samochodu z pilota. Raz już zdarzyło mi się zamknąć samochód a w drodze do domu go otworzyć mając kluczyk w kurtce. Na szczęscie radio nie 'zgineło' ani nic poza tym. Co odpowiada za 'migniecie' światłami, gdzie to sie znajduje i co sprawdzić?

To chyba centralny zamek? gdzie on jest?

Mi mruga na alarmie który sam zakładałem chyba 3 razy a na oryginalnym centralnym 2x na otwarcie i raz na zamkniecie
Z tego co widze na schemacie tonie widze zbytnio połączenia tych centralek z kierunkami:/. Ciekawa sprawa przyjże sie jeszcze dzis temu

witam, jak ja zamykam pilotem w kluczyku to ni też nie migają a jak pilotem od alarmu to migają , nie wiem dlaczego:/, centralka od centralnego jest pod pułkom z tyłu auta
pozdrawiam

z tyłu samochodu owszem i jest element centralnego ale jest to tylko i wyłącznie sterownik radiowy centralnego. Elementem wykonawczym centralnego jest centralka zintegrowana M40 znajdująca się za schowkiem

Mrugnięcie przy zazbrajaniu/rozbrajaniu centralnego realizowane jest poprzez nadajnik M35 (styk 1)i przekąźnik J43, oba te elemnety znajdują się z tyłu w bagażniku i dalej idzie na początek układu kierunków czyli na styki włącznika świateł awaryjnych.
Więc jeśli nie mrugają wam światła zaczął bym od sprawdzenia m35 i tego przekaźnika.
Ale tyczy się tylko i wyłącznie fabrycznych zamków centralnych sterowanych pilotem

ja mam orginal i nie mruga

Oryginalny centralny zamek nie daje sygnału na kierunki, światła i inne pierdoły, pomijając oświetlenie wnętrza, które po odryglowaniu drzwi zapala się automatycznie. Jeśli auto nie ma alarmu kierunki po prostu nie migają. Może ktoś ma tylko jeszcze pojęcie jak to podłączyć pod seryjny centralny?

Oryginalny centralny zamek nie daje sygnału na kierunki, światła i inne pierdoły, pomijając oświetlenie wnętrza, które po odryglowaniu drzwi zapala się automatycznie. Jeśli auto nie ma alarmu kierunki po prostu nie migają. Może ktoś ma tylko jeszcze pojęcie jak to podłączyć pod seryjny centralny?

pisałem troszkę wyżej że jeśli jest oryginalnie zainstalowany centralny zamek sterowany z pilota to układ ten daje sygnał na kierunki

http://yfrog.com/mkkierunkowskazyschematj

67.jpg

67.jpg

67.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót