Drzwi same się otwierają/zamykają

petro_m

Nowy
Auto
Alfa 156 2.0TS16V + LPG 2000R
Witam
Gdy chcę otworzyć auto po mroźnej nocy pilotem, centralny je otwiera i zaraz zamyka i tak w kółko jak już uda mi się otworzyć drzwi to zaczyna się znów problem z ich zamknięciem Zamykając pilotem centralny zamyka drzwi i zaraz je otwiera.
Na wyświetlaczu nie świeci się żadna ikona z nie domkniętymi drzwiami.
Co może być przyczyną?

u mnie jest podobnie jak w klamce drzwi mam wciśnięty "przycisk".
kluczykiem go wyciągam i zamyka się już normalnie

Zacięty (zamrożony) siłownik (jeden lub więcej) centralnego.

Witam, podepne się pod temat by nie zakładać nowego. Mój problem polega na tym że w drzwiach kierowcy mam nie oryginalny ten jakby to powiedzieć "dzyndzel" :P i centralny zamyka ale nie chce tych drzwi otworzyć i musze otwierać ręcznie kluczykiem, ale tylko te jedne drzwi.
Nie wiem czy ta część jest za to odpowiedzialna, może się haczy albo blokuje i chciałem się zapytać czy muszę rozbierać boczek czy można normalnie go wykręcić i wymienić? nic tam nie odpadnie po odkręceniu?

Pozdrawiam.

mozesz go wykrecic, najlepiej zrob to na otwartych drzwiach, wtedy wiecej sie go wysunie i ciegno ci nie spadnie;)

możesz jeszcze sprawdzić połączenie elektryczne między drzwiami a budą, może coś nie styka :P:P

Dzieki za odpowiedź, elektrycznie chyba wszystko gra bo widać jak przy próbie otwierania próbuje wyskoczyć ale jakby coś go blokowało i nie wychodzi. Mogę go wykręcić zupełnie i sprawdzić czy centralny będzie otwierał??

problemem może nie tyle zamarznięty siłownik w drzwiach ale czujnik połozenia w nim przypuszczalnie jest zabrudzony i przy niższych temperaturach szwankuje. Także tak czy inaczej musicie wyciągnąć kasetę i ją poczyścić

Amortyzatory
Powrót