Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: podłączenie subwoofera pod orginalne radio - jak??

pafcio156
    Gość

Domyślnie podłączenie subwoofera pod orginalne radio - jak??

Witam. Może ktoś wie czy można i ewentualnie jak podłączyć pod orginalne radio Blaupunkt w Alfie 156 wzmacniacz i subwoofer?? Wzmacniacz i woofer są też firmy blaupunkt i myśle, że trochę lepiej by to grało niż jest teraz...

groszekk
    Gość

Domyślnie

proponuje zacząć od wymiany radia z fabrycznymi wyjściami na wzmacniacz RCA
    oczywiście jest możliwość obejścia tego są jakieś "przejściówki" (koszt ok. 70-100 PLN) które podłącza sie pod zwykły sygnał z radia i one przetwarzają dźwięk na niskie tony. Jednak wadą jest brak regulacji subwoofera w radiu wiec cały czas woofer bedzie walił z tą samą mocą i żeby go przykręcić bd musiał szperać przy wzmacniaczu. No i oczywiście jakość dźwięku będzie bez rewelacji

mam włożone radio z 1 wyjściem RCA pod które mam podpięty woofer a w radiu są dodatkowe filtry wysokich i średnich tonów więc zostawiłem oryginalne głośniki które w tej chwili mają przykręcone za pomocą radia niskie tony. Bass wydobywa sie jedynie z subwoofera i wszystko dopiero ładnie gra
    jeżeli masz woofer i wzmaka to przy rozbudowie car audio koszt radia (wystarczy ok. 300PLN) nie powinien zrobić dużej różnicy w wydatkach a jakość o niebo lepsza

to tyle ode mnie
    Pozdrawiam

ervin
    Gość

Domyślnie

musisz zakupić takie coś http://allegro.pl/mini-iso-do-radia-...356206306.html

przelotka która wyciąga sygnał toru audio do wzmacniacza za pośrednictwem standardowych "cinch'y"

ewentualnie zerknij na rozpiskę poszczególnych pinów http://img571.imageshack.us/img571/9933/blaupunkt.jpg
    Ostatnio edytowane przez ervin ; 19-12-2010 o 17:57

pafcio156
    Gość

Domyślnie

no to teraz juz nie wiem czy bawic sie w podpiecie pod fabryczne radio czy wyjac te fabryczne a wlozyc radio ktore zostalo mi z poprzedniego samochodu czyli clarion dxz788rusb ??