Na pierwszym zdjęciu widać że masz pozaginane blaszki odpływu wody z podłogi - jak woda stała wewnątrz to niestety podłoga miała prawo przegnic
Na pierwszym zdjęciu widać że masz pozaginane blaszki odpływu wody z podłogi - jak woda stała wewnątrz to niestety podłoga miała prawo przegnic
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
maciek ma racje , a tak nawiasem mowiac nie przesadzajcie 1 dziurka i odrazu cala podloge moze wymienic , gra warta swieczki , moj znajomy mial tak strasznie przegnita podloge w Vectra A , dokladnie wszystko poczyscil i polatal zywica i co sie na koncu okazalo po paru latach to byla to najbardziej wytrzymala rzecz w aucie , nadwozie zgnilo a podloga jak kamien . Nie bez powodu lodzie sa robione z maty i zywicy bo przeciez ciagle sa w kontakcie z woda
echhhh.....trudna sprawa, kuźwaaaaaaa mać.....a ile taka przyjemność Cię kosztowała???
---------- Post dodany o godzinie 20:42 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:41 ----------
na początek chyba spróbuje z tą matą pobawić się w styczniu
---------- Post dodany o godzinie 20:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:42 ----------
dzięki za wskazówkę, z Twoją wiedzą człowiek mógł by dużo kłopotów z autkiem sobie oszczędzić
mnie też czeka robota, nie mam dziur ale powoli widać rude plamki , jak tylko będzie cieplej pruje cały środek , szlifiera ,wiadro bitgumu i wysmaruje całą podłoge z zewnątrz i w środku![]()
Do podwozia najlepszy jest baranek kauczukowy, nie kładziemy go na gołą blache tylko na podkład antykorozyjny epoksydowy. Od środka jeśli jest rdza wystarczy podkład epoxydowy i lakier. Jeśli dasz od środka bitgum to w cieplejsze dni będziesz go czuł w aucie.
A muszę od środka lakierować?? pod wykładziną?? czy wystarczy podkład i baranek??
Zrób tak jak jeden z kolegów mówi. Auto robisz dla siebie więc posprawdzaj całą podłoge dobrze opukaj. I później to co znajdziesz usuń do zdrowej blachy i zaspawaj to. Nawet jak pół podłogi bedziesz musiał usunąć to lepiej to zrobić raz a dobrze a nie bawić się przez kolejne 5 zim i robić po trochu. Moi rodzice mają Fiata Uno zrobili tak 3 lata temu i do tej pory ani rdzy ani żadnego problemu z podwoziem. Ja uznaje rade że jak robić to raz a porządnie i mieć spokój i czyste sumieniePozdro
Zgadzam sie z kolegą jeśli chcesz to zrobic to zrob konkretnie,ja na wiosne przymierzam sie do konserwacji mojej Belli w sumie nie widac żadnych oznak korozji(odpukac) ale to tak na przyszłośc. A że tęśc zajmuje sie tymi sprawami więc będziemy kombinowac jak sie cieplej troszke zrobi.
tak tylko żadnych dziur nie ma , jest twardo tylko są delikatne malutkie rude plamki a pod nimi gruba blacha , chcę to zedrzeć do gołej blachy , dać podkład i baranka, to samo od środka, ale wydaje mi się że nie ma sensu kłaść lakier na baranka pod wykładziną![]()