prosze napiszcie mi jakie żarówki do świateł mijania???H7 czy jakie??
prosze napiszcie mi jakie żarówki do świateł mijania???H7 czy jakie??
H7 i H1 (mijania / dlugie).
pozycja to h6w bodajze - w kazdym razie nietypowa mocno....
ale zwykłe okrągle, bodajrze w5w czy jakoś tak też podejdą.
Co do żarówek to polecam nighguide philipsa.
Pozdrawiam
W5W nie - bo to sa wciskane. jezeli juz to T4W - trzeba spilowac jedna wypustke.Napisał b.pawelek
Jak chodzi o pozycyjne, to teoretycznie powinny być małe halogenowe - faktycznie nietypowe i podobno dość drogie.
Ja po wyjęciu takiej spalonej żarówki ze zdumieniem stwierdziłem, że rozmiary i bagnet jest dokładnie taki sam, jak u malucha w pozycyjnych i bocznych kierunkowskazach - 5W. Nie pamiętam symbolu tych żarówek, ale polecam. Łatwo kupić i są tanie, a światła pozycyjne i tak nie mają większego znaczenia - ważne żeby były sprawne.
Jeśli mogę Ci coś doradzić w kwestii żarówek do świateł mijania, to fakt - jest to model H7. Nie tak dawno rozwodziliśmy się tutaj z kolegami z forum jakie żarówki wybrać, po konsultacjach zdecydowałem się na Philips H7 GT 150, co prawda nie dają niebieskiej poświaty (jak zachwalają sprzedawcy) jednak świecą wyśmienicie, znacznie polepszając pole widzenia. Mam je już chyba ze 3 m-ce, jeżdżę sporo i jak narazie się nie przepaliły. Inwestycja godna polecenieNapisał G9
![]()
również polecam night guidy philipsa świecą jak należy naprawde warte swojej kasy
A sprawdzal ktos moze najnowsze dzielo Osram'a - night Breaker'y??
Podobno daja 90% wiecej swiatla niz zwykle zarowki i sa oparte na jakiejs zupelnie nowej technologi...
Narazie nie, ale poczytam o tym co mówisz i zastanowię się nad ich przetestowaniem, chociaż jak wspomniałem na "GT 150" nie można złego słowa powiedzieć.Napisał Siekier
a ja będe kupował chyba xenony 8000k , kumpel ma w lagunie świecą jak prawdziwe xenony rozświetlają chodnik pobocze dosłownie wszystko...a koszt 340zł a w porównaniu nawet z tymi żarówkami co mam H7 Philips Night Vision to przebicie niewiarygodne żarówka przy xenonie świeci jak pozycyjna![]()