• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Osad w zbiorniku płynu chłodzącego

• Autor wątku Autor wątku siweczek25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siweczek25

Guest
Zobaczyłem że po ostrzejszej jeździe gromadzi mi sie na ściankach (u góry) taki jakby osad,wygląda jak zadymione.Olej mi nie ubywa,ani nie ma nic na korku od oleju.Płynu mi nie ubywa.W płynie chłodzącym również czysto.Co to moze być? Mam nadzieję że nie uszczelka pod głowicą:confused:

Lałeś kiedys jakis uszczelniacz ?
Być może też zaczyna sie przygoda z uszczelką pod głowicą ... :/

Nie wiem jak poprzedni właściciel,ale ja nic takiego nie lałem. Jak sprawdzić czy to uszczelka? Każdy mechanik jest w stanie to stwierdzić,bo obecnie nie mam jak dostać sie do swojego mechanika.

Nie wiem jak poprzedni właściciel,ale ja nic takiego nie lałem. Jak sprawdzić czy to uszczelka? Każdy mechanik jest w stanie to stwierdzić,bo obecnie nie mam jak dostać sie do swojego mechanika.

Jeszcze za wcześnie na stwierdzenie czegokolwiek.
Najlepiej jak byś zmienił płyn, a przed jego wymianą fajnie jeszcze było by przepłukać układ i dopiero wtedy obserwować.
Jeśli zbiorniczek masz brudny to przy wymianie go odkreć i wyczysc porządnie jakimś proszkiem do czyszczenia czy coś bo fajnie zeby przy obserwacji był czysty.

Do mechanika jeszcze nie jedz, najpierw sprawdz czy będzie sie nasilać.

Kurcze,nie pomyślałem o tym wcześniej,bo jakiś tydzień temu wymieniałem chłodnice i płyn,a przed wymianą juz zobaczyłem osad.Teraz nie mam kiedy tego zrobić:(

ale mimo to poczekaj jednoczesnie obserwując stan obydwóch płynów.

Kurcze,nie pomyślałem o tym wcześniej,bo jakiś tydzień temu wymieniałem chłodnice i płyn,a przed wymianą juz zobaczyłem osad.Teraz nie mam kiedy tego zrobić:(
A może układ masz zasyfiony tylko trzeba było kupic jakiś specyfik do płukania chłodnic ja dalem jakieś 12zł i przed wymianą płynu zalałem i zbiorniczek czyściutki.

Amortyzatory
Powrót