Czyli na to wychodzi ze 156 po SW nie maja wzmacniaczy ? ;p mam problem z sygnalem ucieka , zamontowanie wzmacniacza da dobry efet? btw skad zamowic ori bat?
Czyli na to wychodzi ze 156 po SW nie maja wzmacniaczy ? ;p mam problem z sygnalem ucieka , zamontowanie wzmacniacza da dobry efet? btw skad zamowic ori bat?
W seryjnym bose macie mozliwosc podlaczenia tel z niebieskiej wtyczki do radia???
Jaki to jest kabelek? mam wtyczke uszkodzoana ;/
Jak poprawić zasięg radia w 156 SW z 2000r. ? Da się jakoś wymontować wzmacniacz antenę cokolwiek tam jest z tego spojlera ?
Nie. Antena jest zatopiona w tworzywie z którego zrobiony jest spoiler. Jedyna opcja to albo branie się za sam wzmacniacz, albo drutowanie anteny gdzie indziej, np. podpięcie jej pod antenkę gsm na dachu jeżeli takową masz.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Co myślicie aby zastąpić fabryczna antenę taka: http://allegro.pl/wewnetrzna-antena-...898907212.html
i wpiąć się we wzmacniacz w klapie a sama antenę umieścić w klapie bądź w tym spojlerze ?
Dodam ze podczas demontażu tego spojlera urwałem przewód antenowy który właśnie idzie od wzmacniacza do anteny, co prawda przykleiłem go specjalnym klejem z kawałkami srebra ze względu na trudną dostępność innego wyjścia nie było. Dlatego wydaje mi sie ze nawet taka antena byłaby lepsza w tej sytuacji ?
Ostatnio edytowane przez r0bertos ; 09-04-2015 o 18:00
odświeżę troszku. na poprzednich stronach wyczytałem, że wzmacniacz anteny jest pod plastikiem. rozebrałem ów plastiki cyknąłem fotki 2 i czy ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć czy któreś z tych urządzeń to wzmacniacz?![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez jaco71 ; 03-11-2015 o 22:12
Foto 1. Masz widoczną antenę oraz zasilanie wzmacniacza.
Napisane z komóreczki!
Hej.
ostatnio radio fatalnie mi odbiera.
Rozebrałem tylnią klapę i sprawdziłem czy dochodzi zasilanie do ww. wzmacniacza radowego.
Okazało się, że miernik nie palą zał na owych kabelkach żadnego napięcia mimo, iż radio było włączone.
Dodam, że mam zamontowane nowe niefabryczne radio z już inną kostką niż w starym radiu.
Teraz pytanie.
Skąd ta antena w 156 sw po lifcie (2002r) bierze zasilanie?
Jestem posiadaczem Alfy 156 SW z 2004roku. Też mnie wkurzało, że radio często gubi sygnał , tym bardziej, że mieszkam w górzystej okolicy , gdzie generalnie są problemy z sygnałem zarówno radiowym, jak TV i komórkowym. Wzmacniacz mam nad podsufitką , działa. Zmiana ustawień wzmocnienia poprzez radio ( DX / SX ) nic nie zmieniało. Pomogła dopiero wymiana samego bata na najdłuższy z możliwych do kupienia . Jest to rozsuwana dwuczęściowa antena o maksymalnej długości 730 mm . Gwint M5. Po wykręceniu starego oryginalnego "bacika" nie miałem jeszcze sytuacji zaniku sygnału . Jakość też się nie pogorszyła pomimo tego że stara miała tłumik szumów, ta nowa - nie. Kosztowała 22 zł + przesyłka.