Drzwi nie podłączone

marrion

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.8 TS 99r.
Witam, posiadam Alfe Romeo 156 1.8 TS 99r.
Mój problem polega na tym że nie mam w ogóle podłączonych drzwi tylnych lewych od strony kierowcy a dokładniej nie działa centralny zamek,głośnik,lampka nad drzwiami i nie pokazuje mi że np. są otwarte drzwi na wyświetlaczu.Szybę mam z korbki.
Może wie ktoś gdzie tkwi problem?

Sprawdź kostkę między drzwiami i nadwoziem. Może ktoś założył tylko gumę a kostka od drzwi wpadła do środka i nie ma styku.

tak ściągnij delikatnie osłone gumową tylko nie szarp mocno bo jak sie woda dostała nie tyle żeby powstało zwarcie tylko żeby mogły sparcieć żyły, no żeby nie popękały

Problem w tym że są nie podłączone hehe A sprawdzałeś przewody, czy wtyczka jest dobrze podpięta tzn czy ma dobre połączenie? Sprawdzałeś napięcie czy jest? skoro nie działa nic to może z tą okrągłą wtyczką jest nie tak. Posprawdzaj dobrze jak to wygląda, może zdejmij tapicerkę i zaglądnij do środka czy z kablami ok.

u mnie też lampka nie działa, czujnik sprawdzałem i jest ok (jest w zamku)
zaviaseq może jakaś niewiasta szpilką trąciła w lampkę i wyłączyła ;-)
Mnie tam działa, ale tak jak koledzy piszą koniecznie sprawdź kość i ewentualnie czujnik.

Ostatnia edycja:
hehe :D
niestety ale jak prawe drzwi się otwierają to lampka świeci :)
czujka w zegarach także nie pokazuje otwarcia drzwi
ciekawe jest to że u mnie też są to tylnie lewe drzwi...
jutro(dziś) zlookam tą kostkę

Popatrzyłem czy na kostce wychodzącej z podwozia jest prąd, jest ale przeczyściłem wtyczki i nic dalej czujnik nie działa, lampka nie pali, komputerek nie pokazuje otwartych drzwi;/, ręce opadaj

Amortyzatory
Powrót