Panowie oryginalny wahacz dolny z TRW do 156 nie ma żadnych oznaczeń nawet chyba nie ma oznaczenia stron, jest tylo mały wypókły napisik TRW na gumowej osłonie sworznia.
Kiedyś taki wahacz dorwałem na allegro i gumy wytrzyały 3 lata bez jakigo kolwiek śladu zuzycia (wahacz ze strony prawej nadodatek), ale niestety sworzeń dostał lekkich luzów.
Od tego samego sprzedawcy zaraz po kupnie owego wahacza strony prawej kupiłem stronę lewą i już przyszła inna, zarzekał się Pal... ze to orginał TRW, ale w nim niestety po roku użytkowania gumy dostały duzych luzów, choć sworzeń jeszcze był oki. Ten wahacz miał mały napisik (nadruk) w miejscu mocowania łapy amortyzatora TWR.
Co do drugiego wahacza zrobiłem małe śledztwo i dowiedziałem sie że to jest faktycznie produkcja TRW, ale polska spod Bielska Białej i te wahacze sprzedawane są do warsztatów jako niefirmowane TRW. Ile w tym prawdy nie wiem, wkażdym bądź razie TRW, TRW nie równe.
Dodatkowe informacje. Oryginalne TRW powinno mieć:
- możliwośc przyblokowania swoznia imbusem,
- pierścienie przytrzymujące osłonę gumową sworznia powinny być, mały brazowy, duzy niebieski lub na odwrót, pierścień w kształcie naciętego okręgu nie kilku zwojowy,
- plastikową (transportową) osłonę swożnia siegającą po sam czubek gwintu,
- w tuleii dużej blacha ograniczająca, zewnętrzna powinna być płaska, bez trzech przetłoczeń,
- tuleja mała, metalowa powinna byc koloru złotego,
- wiem że też było cos z długościa gwintów w mocowaniu aluminiowym wahacza
Wiecej niepamiętam, ale Ja i tak polecam poliuretany, tylko sworzeń musisz mieć dobry i reszta Cię nie obchodzi