156 Odpalanie?! Ratunku!

Marcin-156

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2002r. 2.4 JTD 150 km
Witam
Mam problemy z odpalaniem auta za zimnym silniku (po postoju nocnym)
Wymienione części to czujnik temp-przepływomierz powietrza-zawór ciśnienia na listwie common rail i wymieniona pompa wysokiego ciśnienia. Po tych zabiegach auto nada ma problemy z odpalaniem. Co radzicie w tym momencie? Z góry dzięki za pomoc :) (To wszystko kosztowało około 4tyś. a objawy takie jak przed wymianą)

Bez sprawdzenia parametrów programem diagnostycznym można jeszcze sporo włożyć pieniędzy bez efektów.Prawidłowa diagnostyka komputerowa=rozsądne koszty naprawy.Mogą być świece żarowe,sterownik świec,wtryskiwacze,lub któraś z wymienionych części jeżeli używana lub niewiadomego producenta.

wszystkie 5 jest nowych firmy NGK zgodnie z zaleceniem producenta.
wymieniony tez czujnik cisnienia na listwie common rail,czujnik powietrza za filtrem powietrza,naprawiona jest pompa wysokiego cisnienia, auto dalej kiepsko odapala na zimnym silniku co moze byc przyczyna?

po wymianie tych wszystkich rzeczy diagnostyka nie wykazuje zadnych błędów, dlatego ponownie zadaje pytanie co może być przyczyną.

dodam,że przy temperaturach plusowych auto odpala lepiej, problemy są jak jest minus

---------- Post dodany o godzinie 21:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:01 ----------

aku był sprawdzany w serwisie Alfy jest ok . czujnik wału był tez sprawdzany w serwisie alfy i też ok .

Naprawdę ręce opadaja..
Wymieniłem pompe paliwa wysokiego ciśnienia.
Auto dwa dni pojeździło.
i na lawecie wróciło do serwisu(diagnoza uszkodzona pompa wys.ciś)
auto po podłaczeniu do kompa pokazało błędne wskazania przepływomierza powietrza,
po wymienie pompy i przepływomierza auto działało już ok z tym, że podczas jazdy przy dodawaniu gazu pojawił się dziwny świst jakby jakaś nieszczelność (jakby łapało lewe powietrze)
Czy lewe powietrze przy odpalaniu ma jakieś znaczenie?
Błagam o pomoc bo nie wiem już co robić : (

dobrze by było sprawdzic kompresje i parametry ciśnienia na kompie podczas rozruchu , to ze nie ma błędów nie oznacza ze wszystko jest ok sam masz przykład

Amortyzatory
Powrót