Problem z alfadiag.

qbazz

Nowy
Auto
Alfa 156 1.8
Witam.
Mam program FiatECUScan i interfejs taki niebieski z przełącznikiem na airbag.
Połączam pod alfe 1,8 ts. Wciskam w programie połączenie i wyskakuje mi komunikat - połączenie nie powiodło się, sprawdź kabel i ustawienie portu szeregowego.
Ustawiłem port zgodnie z instrukcją i nadal nic.
Co jest nie tak?

Jeśli wszystko masz ustawione jak powinno to może po prostu kluczyk w stacyjce nie jest w takim położeniu jak należy... nie wiem ja też mam ten kabelek i wszystko śmiga bez zarzutu...

trochę nie kojarze co piszesz z tym problem z alfadiagniem, a tu że masz fiatecuscan, hmmm ale pewnie się pomyliłeś, słuchaj wiem, że chciałbyś prostej odpowiedzi i od razu łączenie zabawa w diagnostyke ale sory, jedyne co to mogę zaproponować żebyś trochę poczytał a zobaczysz ze wszystko pójdzie jak pomaśle z czasem oczywiście więc http://www.forum.alfaholicy.org/147_156_166_gt/4495-fiatdiag_twin_spark_diag_alfadiag.html chyba że znudzi Ci się od początku to zacznij od str 52, ale zobaczysz, że jeszcze zaczniesz spoglądać od pierwszych stron, bo dla nie kąpiących się w gorącej wodzie jest to interesujące co inni mieli za problemy przypadki i jak je oczywiście rozwiązywali no i co rozumiesz przez diagnostyke samochodu i jakie parametry odczytywac:) powodzenia i spokojnie nic nie ucieknie

Nie czaje. Dlaczego pomyliłem się?
Tytuł dałeś 'problem z alfadiag' a w poście piszesz o FES.
Spróbuj wywalić z menadżera urządzeń sterownik i zainstaluj go jeszcze raz. U siebie miałem też taką sytuację i pomogło.

- my też nie czajimy,
- jesli masz problem z programem (zakreśl odpowiedni krzyżyk, wybierz tylko jedno pole !!)

1. alfadiag ░
2. FES, czyli Fiat Ecu Scan. ░

- i może zobacz jaki masz ECU, ABS, AIRBAG, przyda sie na zaś.

Ostatnia edycja:
- my też nie czajimy,
- jesli masz problem z programem (zakreśl odpowiedni krzyżyk, wybierz tylko jedno pole !!)

1. alfadiag ░
2. FES, czyli Fiat Ecu Scan. ░

- i może zobacz jaki masz ECU, ABS, AIRBAG, przyda sie na zaś.

No sorki. Faktycznie źle napisałem.
Chodzi mi o Fiat Ecu Scan.

Amortyzatory
Powrót