Mam problem. Byłem dzisiaj na przeglądzie, ale niestety okazało się, że auto ma dużą emisję spalin. Normalnie to od 0-1, a u mnie ponad 8
. Co to może być???
Sonda, przepływka , a może cosik innego. Z góry dziękuje za podpowiedzi, Pozdrawiam
Mam problem. Byłem dzisiaj na przeglądzie, ale niestety okazało się, że auto ma dużą emisję spalin. Normalnie to od 0-1, a u mnie ponad 8
. Co to może być???
Sonda, przepływka , a może cosik innego. Z góry dziękuje za podpowiedzi, Pozdrawiam
Za to odpowiada sonda.Jak ze zużyciem paliwa?
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Ciężko stwierdzić bo zawsze dużo pali, a przy tej pogodzie.... wydaję mi sie też, że trochę mi osłabła![]()
Filtr powietrza, świece wymieniałeś kiedyś??
Filtr powietrza wymieniałem 1,5 roku temu, a świec niestety nieA jak to się ma do emisji spalin???
A katalizator masz?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Katalizator oczywiście mamPojadę w poniedziałek na kompa i wtedy się okaże. Jak to katalizator to zrobię przegląd na innej stacji i tyle
Czy ktoś orientuje się ile sond lambda jest w 156 2.0TS przed FL?
1 sztuka panie![]()
Byłem na kompie i tak jak pisaliście padła sonda. Przy temp. 91 st. pracowała tak jak na zimnym silniku.Pozdro
Z doswiadczenia moge podpowiedziec, że jedynie sonda bosch (orginał), bedzie działała prawidłowo w tym silniku.