stuki w lewym? kole.

wiertar

Nowy
Auto
AR 156 SportWagon 1.9 JTD
Witam. dziś zauważylem że z okolic lewego przedniego koła dobiegają do mnie takie rytmiczne stuki. gdy jade ok. 20 km wyglada to mniej więcej tak: stuk....stuk....stuk... a jak juz np. 40km to stuk..stuk..stuk.. czyli się nasila.

ma ktoś pomysł co to moze być?? na zimnym silniku to słychać na cieplym nie wiem bo niezdąrzyłem rozgrzeć samochodu odpowiednio.

Może poluzował się odważnik koła i ociera o jakiś element?
Pozdrawiam.
- Rafał

całkiem możliwe... siostrze ostatnio podobnie stukalo.. zaden mechanik nie mógl odnaleśc o co chodzi. okazalo sie ze to osłona od silnika byla zamontowana trytytką o którą ocieralo koło. jutro musze do mechaniora podskoczyć.

dodam jeszcze żegdy mam wcisnięte sprzegło jest okey, nie stuka wcale albo żadko, natomiast gdy puszczam sprzeglo odrazu zaczyna stukać. dzieje się to gdy jade prosto lub w lewo. w prawo gdy skręcam nie wystepuje to w cale.

mam nadzieje że to łożyska, a nie dwumas...:(

PRZEGUBY Panowie... BTW po zimie to częta bolączka....

---------- Post added at 20:54 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

dodam jeszcze żegdy mam wcisnięte sprzegło jest okey, nie stuka wcale albo żadko, natomiast gdy puszczam sprzeglo odrazu zaczyna stukać. dzieje się to gdy jade prosto lub w lewo. w prawo gdy skręcam nie wystepuje to w cale.

Heh dwumasu nie życzę, choć i na to znajdzie się sposób, ale szczerze obstawiam któryś z przegubów (wew lub zew) niż łożysko...

Ostatnia edycja:

Witam. Ja mam to samo ;) zrobiłeś z tym? co było przyczyną tych stuków?

Amortyzatory
Powrót