Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Kolejna usterka, szfankuje immobiliser nie gasnie CODE...

Matikskw
    Gość

Domyślnie Kolejna usterka, szfankuje immobiliser nie gasnie CODE...

Niegasnące CODE, (nie gaśnie kluczyk na desce rozdzielczej) Gaziarz który robił akuratnie z autem wspomniał ze w alfach to częste, to prawda czy tak tylko sobie narzeknoł ;p ?? wyjme kluczyk włoze znowu i zaskoczy, nieraz musze kilkanascie razy wyjąć - włożyć az zgasnie, to pewnie przez to że cała stacyjka jest ogólnie rozklekotana... Jak się do tego zabrać ? albo jak zlikwidować w ogóle immobiliser, obejść, spiąć na krótko; da się ??

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Głęboko pod kolanami kierowcy jest puszka immo. Wyjmij wtyczkę z tej puszki od antenki immo (szary płaski kabel), spryskaj czym trzeba, włóż z powrotem i jest szansa, że problem ustąpi.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

- zlikwidować , obejść immo da sie,
    - tylko powiedz jakie to auto, model, rok produkcji.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 156 2.4 JTD 99r.

Domyślnie

Też miałem taki problem, bardzo denerwujący z resztą, wspomniany wtyk anteny do puszki immo przeczyściłem i psiuknąłem kontakt sprayem. Samą antenę po zdjęciu ze stacyjki przeczyściłem i problem nie pojawił się ani raz już ponad rok. Zanim zdecydujesz si usunąć immo z samochodu polecam na początek spróbować tego sposobu.

Matikskw
    Gość

Domyślnie

okej spryskam contactem bo mam akurat bardzo dobry mam 156 2.0 T.S 97r. a jak ta antenkę przy stacyjce wyczyścic żeby się do niej dostać - trzeba rozbierać całą kolumne i wyjmowac stacyjke podejrzewam.. ? doborze zrozumiałem jedna antenka jest w puszce a druga przy stacyjce, przy puszce wtyczkę a ew. przy stacyjce antenkę ? powiem szczerze ze nie wiem jak wygląda. dużo demontowania tej stacyjk0i?? z resztą zaraz zobacze moze pomoze sama wtyczka od puszki pod kolumną

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

- sama wtyczka przy puszce immobilizera.
    - przy stacyjce tam nie ma co psikać.

Matikskw
    Gość

Domyślnie

powiem tak; na chwile obecna pojechałem na zakupy za trzecim razem zaskoczyło a pod marketem z zakupami za 20 nawet nie chciało... na szybkiego odkręciłem osłonkę pokryta materiałem pod kolumna kierownicy i poruszałem dosyć znacząco wszystkimi wtyczkami, od tej chwili odpalałem auto kilka razy i ani razu nie zawiódł immo zobaczymy czy to przypadek czy pomogło, tak czy siak popsikam jak będzie chwila czasu bo dostać sie tam to katorga...niema może ktoś zdjęcia jak wygląda ta kostka ??? bo szarego płaskiego kabla nie widziałem ;p

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

- jesli poruszałes obok kolumny kierownicy i jest dobrze.
    - to nalezy wymienic taka antenke, bo masz antenkę weglową i się już ukruszyła ze starości.

Użytkownik Ogier Avatar stembalski17
    Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie

ja mialem to samo, strasznie denerwujace czasami. Kiedys wracalem z trasy ok 900km i juz w miescie zatrzymalem sie zeby wysadzic mame u siebie, pomoglem sie jej wypakowac z auta proboje odpalic i nic 40min w srodku nocy na parkingu sie meczylem a mialem zaledwie 7km do domu :/ no ale coz udalo sie jakos wtedy. Jakis czas pozniej - zima zamarzl mi zamek, zlamalem kluczyk (jedyny) dorobilem kluczyk, gosc ktory go dorabial mowil ze te kluczyki sie szybko scieraja i ze dorobil szerszy. Od tamtej pory problem nie wystepuje a minelo juz ok 5miesiecy.
    Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał Matikskw Zobacz post
    powiem tak; na chwile obecna pojechałem na zakupy za trzecim razem zaskoczyło a pod marketem z zakupami za 20 nawet nie chciało... na szybkiego odkręciłem osłonkę pokryta materiałem pod kolumna kierownicy i poruszałem dosyć znacząco wszystkimi wtyczkami, od tej chwili odpalałem auto kilka razy i ani razu nie zawiódł immo zobaczymy czy to przypadek czy pomogło, tak czy siak popsikam jak będzie chwila czasu bo dostać sie tam to katorga...niema może ktoś zdjęcia jak wygląda ta kostka ??? bo szarego płaskiego kabla nie widziałem ;p
    I nie zobaczysz, dokąd nie położysz się pod kierownicę z latarką. Pisałem, że puszka jest głęboko pod kolanami kierowcy. Puszka jest trochę mniejsza od pudełka papierosów, wtyczka mała podobna do telefonicznej.