śruby do felg stalowych

• Autor wątku Autor wątku odzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

odzi

Nowy
Auto
156 jtd (105)
aktualnie mam zalozone alusy i chce je zregenerowac...:)
Po okresie zimowym kupilem sobie michelinki + 4 felgi ktore dalem do regenracji(piaskowanie + malowanie proszkowe cena 180 zl:)). Chce teraz zalozyc na chwile stalowki aby moc oddac alu do regeneracji i pytanie czy sruby sa te same do alu co do stalowek??
Są jakkies podkladki pod śruby aby nie obrysować stalowek przy przykrecaniu kola?

Jak nie to jakie kupic , niechce lipy ktore sie zrywaja.

mozesz smialo zakladac,

śrubkami do alu można stal ( tym bardziej że to tylko doraźnie chcesz )
odwrotnie nie bardzo

a odwrotnie nie można...??
Bo kupowałem na zimę do stalówek śruby..
Teraz kupiłem oryginalne Alu i na razie mam na tych śrubach, ale mechanik mi mówił, że nie podobają mu się one...
Muszę kupić nowe??

Do alu mają łeb stożkowy a do stalówek kulisty. Mi raz gość przykręcił alusa na trzech stożkowych i dwóch kulistych, to te drugie potem wykręciłem w palcach bo w ogóle nie trzymały...

mam stożkowe właśnie...
tylko wydają się lekko przykrótkawe... nie pamiętam jakie kupiłem. Jutro może pójdę i zmierzę... trzymają chyba na 6-7 obrotów z tego co sprawdzałem

Mam też w bagaju pływające, które miałem do nieoryginalnych felg z dystansami, ale te z kolei wydają się, że będą zbyt długie..

U mnie po zakupie były śruby z gwintem o długości 22mm, potem te kuliste wymieniłem na takie z 26mm gwintu i ok. Ile jeszcze sie zmieści nie mam pojęcia ;)

32mm włazi do 156
28 do GT
ile więcej nie wiem bo nie sprawdzałem

latwo sprawdzic,pzykrec o obroc kolem,jak kiedys mialem za dlugie to przednie sie zatrzymaly,na szczescie nie podczas ruszania

Ja mam te same śruby do alu i do stalówek, orientowałem się w zeszłym roku w ASO Autex, bo chciałem u nich kupować właśnie śruby do felg stalowych. Jeśli masz oryginalne alu Alfy, to nie ma różnicy.

Amortyzatory
Powrót