problem z spalaniem i błąd p1173

kowall85

Nowy
Auto
AR 156 1.8 ts 2000r
Witam panowie , zakładam ten temat bo nie znalazłem zadowalającej odpowiedzi na szukajce :/:/
Tak wiec , po podpięciu do lapka wywala błąd p1173 i spalanie gazu i bp podskoczyło do ok 15-17 l :(:(:(:(:(
Nie piszę tego w sekcji lpg bo wydaje mi się że spalanie to skutek uszkodzenia czegoś w silniku a nie w instalacji lpg.
Teraz moje pytanko do znawców , czym jest spowodowane wywalanie tego błędu i jak to można naprawić????
z góry dziekuję za pomoc i pozdrawiam

Sonda lambda? :>
Tyle, że nie jestem pewien czy kiedy ona siada, zwiększa się również spalanie podtlenku LPG?

Blad P1173 to zla mieszanka, a padnieta sonda to blad P0130 ale jesli nie masz takiego bledu to sonda pewnie ok, ale bez podlaczenia pod komputer i sprawdzenia jej nie ma pewnosci.
Ja podejrzewam ze u Ciebie problemem jest rozjechana mapa przez lpg czyli inaczej zle wyregulowany lpg, a przez to i benzyna.
Podlacz pod komputer i wszystko posprawdzaj, oczywiscie nie mam na mysli tylko bledow...
Pozdrawiam

P1173 Lambda adaptat. 1 (multiplicative) above upper limit
P1173 Lambda adaptat. 1 (multiplicative) below lower limit
brakuje parametrów do tego bledu.
a o tym błędzie było wiele razy

zrobiłem reset ecu i błąd sie nie pojawia, po resecie przepływka 0.000 po ok 0,5godz -87,437 , przed resetem -330,784

Amortyzatory
Powrót