• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

farba olejna na lakierze ;(

Auto
156 1,9 SW
Witam.

Wczoraj otwierałem mojej żonie [dżentelmen ;p] drzwi do mojej Aluni i zobaczyłem że mam białe plamy na przedniej i tylniej oponie a co za tym idzie rozpryski na drzwiach i tylnim zderzaku. zestrzeć szmatą nie idzie czyli to farba olejna.

Mieliście może podobnie przykre doświadczeniem? Może ktoś wie jak to usunąć? wygląda to fatalnie!

Polerka - zazwyczaaj farba nie trzyma się dobrze bo karoseria jest zawsze troche zaabrudzona

gdzieś wyczytałem że może pasta TEMPO. tak więc spróbuje pasty no i polerki tak jak mówisz, a faktycznie troszkę brudna moja Alicja jest od jakiegoś czasu ;p

a nie przejechałes po świeżo malowanych pasach ,benzyna ekstrakcyjna lakierowi nic nie powinna zrobic a farbe ruszy

po pasach raczej nie. bardzo czesto jestem pod jednych z marketow budowlanych, bo moja zona w takim pracuje, czesto na pakingu widze jak komus pucha z farba upada, a to olejna a to emulsja. zaraz piachem to zasypuja no i mysle ze przejechalem po takiej plamie niezbyt dokladnie zasypanej.

Jeśli to farba olejna lub podobna to szmatka,rozpuszczalnik(może być nawet nitro).Zwilżoną szmatką zmywasz następnie suchą czyścisz.Po tym zabiegu czyścisz np.tempem i nie ma śladu.Od razu odpowiem że krótki kontakt rozpuszczalnika nitro z lakierem nie wywoła żadnych szkodliwych następstw.

Amortyzatory
Powrót