Myślę że te 72Ah to bardzo dobry wybór. Ja w swoim JTS-ie założyłem teraz 64Ah .
Myślę że te 72Ah to bardzo dobry wybór. Ja w swoim JTS-ie założyłem teraz 64Ah .
Moja Bella
Jaki fizycznie najwiekszy aku wejdzie do alfy 156 1.9jtd?? Chodzi mi o wymiary
wznowie troche temat
mam teraz Kager 60tke , co sadzicie o tej firmie i tej pojemnosci do AR 145 1.6 16V TS?
Jakie polecacie ? oczywiscie mam klime
Ostatnio edytowane przez kubatron ; 01-06-2012 o 14:21
Słuchaj potrzebujesz aku w dobrej cenie do dawaj na PW akurat moj znajomy ma sklep z tego typu gadzetami i prowadzi sprzedaż wysyłkową
przykładowe ceny
bosch s4 60Ah 540A rozruchu z przesyłką pobraniową 265zł
lepszy bosch s5 63/610 320zł z przesyłką
a coś tańszego Varta/maxis 60/540 230zł z wysyłką
Oczywiście wszystkie aku objęte gwarancją itp
wiesz akurat Bosch = Kager Kager = Bosch bo Bosch produkuje Kager'a.
Bardziej mi zalezy na niezawodonosci, Varty slyszalem ze sa dobre ale slyszalem a wolalbym wiedziec od ludzi co polecacie.
Zeby nie bylo tak jak ten, mialem go 3 lata teraz 3 rok leci, w tej ziemie lezal 3 miesiace nieruszany (w poprzednich tez czasem nie jezdzilem 1miesiac) i go szlak trafil, to ja dziekuje za takie cos, wg mnie aku min 5 latek, a miale mstary orginal z alfy i od kupna ponad rok jezdzilem na nim.
jaki akumulator polecacie do alfy 156 1.6 ?
mam boscha juz 7 rok i jak narazie jest ok. Zmieniam bo akurat bede w Polsce i chcialem pare rzeczy zrobic do Alfy. W tym akumulatorze zauwazylem ze jak go zaladuje to niestety po 2 miesiacach wartosc naladowania spada o polowe :/ wiem ze robie krotkie dystanse i ma to wplyw na akumulator no ale we wczesniejszych modelach tak nie mialem![]()
Stosunkowo tanim jak na tą jakość i polecanym akumulatorem jest Centra Future. Ewentualnie Bosch S5.
CENTRA FUTURA 64 Ah ,640A