Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 249

Temat: Jaki akumulator najlepszy

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał puotek Zobacz post
    Chodziło mi o wypowiedź GrzesiekK. który wspomina o Centrze Silver, jestem ciekaw czy to jego pomyłka czy moja niewiedza
    Widzisz czasem człowiek szybko pisze i babola walnie, oczywiście pisząc o Centrze miałem na myśli Future a że jest srebrna/szara to i stąd się skojarzyło i tak wyszło ;]
    W 156 mam Boscha i nie tykam go od nowości tj. 3 lat, w żony Peżociku 206 1.6 16V włożyłem Centre Future i również chwalę, we wcześniejszym aucie też miałem centrę futurę, auto się sprzedało akumulator przed sprzedażą dałem ojcu i w sumie ma już chyba 5lat i nie dotyka się go.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

kecaj77
    Gość

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Przejrzałem wszystko i najmocniejszy akumulator jaki znalazłem to:

http://www.sklepcentra.pl/sklep/akum...500-p-480.html

O mocy 77ah mam do wyboru:
    http://www.sklepcentra.pl/sklep/akum...80a-p-458.html

lub

http://www.sklepcentra.pl/sklep/akum...770-p-195.html

Który z tych akumulatorów polecacie? Dodam, że zależy mi na szybkim ładowaniu, gdyż najczęściej auto będzie jeździło na małych dystansach, a chciałbym, żeby akumulator trochę tego prądu dawał do car audio.

Pozdro

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Cytat Napisał kecaj77 Zobacz post
    Dzięki za pomoc. Przejrzałem wszystko i najmocniejszy akumulator jaki znalazłem to:

http://www.sklepcentra.pl/sklep/akum...500-p-480.html

O mocy 77ah mam do wyboru:
    http://www.sklepcentra.pl/sklep/akum...80a-p-458.html

lub

http://www.sklepcentra.pl/sklep/akum...770-p-195.html

Który z tych akumulatorów polecacie? Dodam, że zależy mi na szybkim ładowaniu, gdyż najczęściej auto będzie jeździło na małych dystansach, a chciałbym, żeby akumulator trochę tego prądu dawał do car audio.

Pozdro
    Z Bannerem nie mam doświadczenia, Centre polecam
    Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Widzisz czasem człowiek szybko pisze i babola walnie, oczywiście pisząc o Centrze miałem na myśli Future a że jest srebrna/szara to i stąd się skojarzyło i tak wyszło ;]
    W 156 mam Boscha i nie tykam go od nowości tj. 3 lat, w żony Peżociku 206 1.6 16V włożyłem Centre Future i również chwalę, we wcześniejszym aucie też miałem centrę futurę, auto się sprzedało akumulator przed sprzedażą dałem ojcu i w sumie ma już chyba 5lat i nie dotyka się go.
    Rozumiem
    A Futury to naprawde porzadne akusie

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Witam , mi polecili do mojej Alfy 2.0 KAGERA 12V 60 Ah 540A i taki włożyłem, teraz mam obawy czy aby nie za słaby , bo zawsze przy odpalaniu świeci mi się czerwona kontrolka aku, jak by był rozładowany a jest nowy. Dodam ze mam klimę. Wcześniej się tym nie interesowałem ,ale teraz gdy doczytałem ten temat zaczynam się zastanawiać czy nie mam za słabego aku.>??? Poradźcie coś koledzy, lepiej się znacie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Do benzyniaka akumulator 60 Ah 540A jest wystarczający - ta kontrolka informuje o braku ładowania więc może coś nie tak masz z alternatorem.
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Woland83 Witam , mi polecili do mojej Alfy 2.0 KAGERA 12V 60 Ah 540A i taki włożyłem, teraz mam obawy czy aby nie za słaby , bo zawsze przy odpalaniu świeci mi się czerwona kontrolka aku, jak by był rozładowany a jest nowy.

Ta kontrolka zawsze się świeci gdy kluczyk w pozycji MAR, powinna zgasnąć zaraz po uruchomieniu silnika, gdy alternator zaczyna ładować.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar szykaz
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Witam, nie chce zakładać nowego tematu i zaśmiecać forum więc napiszę tutaj.
    Otóż dzisiaj rano wybierając się w trasę swoją Alfą z ciekawości sprawdziłem poziom Akumulatora no i zauważyłem, że lampka z zielonej stała się czarna. W swojej Alfie mam akumulator fabryczny Fiata z tego co widzę 70aH/450A i obawiam się, że nie był jeszcze wymieniany (samochód został sprowadzony z Francji, ja nim jeżdże od lipca, produkcja listopad 2003). Co prawda akumulator póki co nie sprawia problemów, ale jeśli nie byłby jeszcze wymieniany to już wkrótce będzie miał 7 lat.
    Jak myślicie czy to już czas na nowy aku??

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Zdecydowanie czas na nowy
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

dobrze użytkowany akumulator to i 10 lat wytrzyma. Czarny kolor to aku nie doładowane, jak byś miał biały czyli niski poziom elektrolitu to wymieniaj. Naładuj lub zrób dłuższą trasę i sprawdź.
    Wymienisz jak się problemy zaczną.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał matiuk Zobacz post
    Witam, nie chce zakładać nowego tematu i zaśmiecać forum więc napiszę tutaj.
    Otóż dzisiaj rano wybierając się w trasę swoją Alfą z ciekawości sprawdziłem poziom Akumulatora no i zauważyłem, że lampka z zielonej stała się czarna. W swojej Alfie mam akumulator fabryczny Fiata z tego co widzę 70aH/450A i obawiam się, że nie był jeszcze wymieniany (samochód został sprowadzony z Francji, ja nim jeżdże od lipca, produkcja listopad 2003). Co prawda akumulator póki co nie sprawia problemów, ale jeśli nie byłby jeszcze wymieniany to już wkrótce będzie miał 7 lat.
    Jak myślicie czy to już czas na nowy aku??
    Ja zeszłej zimy miałem w jednym akumulatorze (ZAP) wskaźnik już ciemnawy nie zielony - było mało elektrolitu, ale elektrolit miał prawidłowy kolor. Dolałem wody destylowanej, porządnie podładowałem małym prądem, długo i przejeździł jeszcze całą zimę, a nie miał łatwo bo na krótkich dystansach i pod chmurką, latem została Bravka sprzedana więc co dalej nie wiem, ale żwawo kręcił po tym uzupełnieniu. A wcześniej zdechł przy -10 jakoś tak.
    Natomiast w drugim aucie miałem założony już stary Centra plus chyba (czarny) i oczko podobnego ciemnego koloru. Okazało się że nie tylko poziom elektrolitu był niski, ale i sam elektrolit brudnego koloru jakiś taki brązowawy. No i tu mimo podobnego ratowania wiele nie pomogło, gdy stała w garażu to paliła jeszcze, ale noc w minusowych temp i zaczynało się wariactwo wskaźników itp objawy padniętego akumulatora , kupiłem nowy.

Więc sprawdź poziom elektrolitu i jego kolor i uzupełnij poziom.
    Choć przy 7mio letnim to chyba jednak czas na nowy.