zderzak / tuning ?

• Autor wątku Autor wątku mrq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hej ja mam przy swojej 156 takie, co prawda nie kupowalam tego sobiscie ale mozesz zapytac kolegi michal87tg gdzie i za ile to kupil, duzo sie tym interesowal wiec moze cos podpowie:D

a swoj gdzie kupowales? i jak to sie sprawdza? ciezko dopasowac czy ok? i domyslam sie, ze trzeba kupic grill ze 147 FL

a swoj gdzie kupowales? i jak to sie sprawdza? ciezko dopasowac czy ok? i domyslam sie, ze trzeba kupic grill ze 147 FL

ja tego nie kupowalam, taka slicznotke nabylam od kolegi z forum, mysle ze on udzieli Ci wskazowek co i jak. jesli chodzi o funkcjonalnosc to wiesz:D raczej to nie na nasze drogi ale za to wyglada swietnie, licz sie z tym ze alfa zrobiona na cadamuro design wywiera barrrdzo duzo kontrowersji, jedni sa zwolennikami takiego wygladu inni beda krytykowac... ale auto jest dla Ciebie nie dla innych:D wedlug mnie wyglada swietne, co prawda musialam nauczyc sie jezdzic i niestety zachaczylam przodem, ale to kwestia wprawy, ja mam dodatkowo jezdze sprezyny eibach -30mm, ogolnie ja jestem w niej zakochana, podoba mi , jest nie banalna i nie jest to wedlug mnie jakis wsiowy tjuning. kolega to michal87tg pisz do niego.

musze sie zastanowic czy wogole bede go montowal. troche nie pomyslalem, ze moze byc nizszy niz oryginalny...to moze mi przeszkadzac ;)

a to napewno bedzie niziutko, ja w najnizszym miejsscu mam 8cm do ziemi czyli progi zwalniajace niskie krawezniki w wolnym tempie sa do przejechania, trzeba myslec jak jechac zeby sie gdzies nie wpierdzielic:D cos za cos, wyglad za funkjonalnosc:d

Witam taki zderzak mial moj ojciec jesli chodzi o dopasowanie lakiernik troszke sie nameczyl musial gdzie niegdzie na krawedziach docinac dopasowac i przedewszystkim usztywnic z tego co mi wiadomo uzyl dosc sporej ilosci waty szklanej czy jak to sie tam nazywa ogolnie efekt bardzo fajny jak dolozysz do tego fajne progi i dokladki do tylnego zderzaka wtedy jest super efekt i tak jak kolega pisal pod kraweznik nie radze podjezdzac bo odrazu bedzie krach i po lakierze i zderzaku pozdrawiam

i tak jak kolega pisal pod kraweznik nie radze podjezdzac bo odrazu bedzie krach i po lakierze i zderzaku pozdrawiam

nie kolega tylko kolezanka:D

ale wiesz nie ma takiej tragedii, w koncu jezdza takimi autkami:D moze wystarczy jak dasz sobie jakis fajny spoiler z tylu na klape, juz bedzie troszke agresywniej, fajne felcie :D no ja na szczescie bede miec lakier wiec te uszkodzenia poprawie:D trzym sie:D pzdr

nie chce nic mówić ale dla mnie ten zderzak to wiocha

skoro nie chcesz to nie mow, jak nie masz nic do powiedzenia w temacie o co pytal kolega to po prostu sie nie odzywaj bo o opinie nikt nikogo nie prosił, nie wiem posta chciales sobie nabic czy jak??

zal...

---------- Post added at 17:34 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

kolega wyraznie zapytal czy ktos kupowal a nie czy sie podoba, ja nie weim kazdy te swoje 5 groszy i te swoje opinie musza wcisnac.

Zderzak to styl Cadamuro ale z jakoscia wykonania moze byc tu zwazywszy na cene srednio. Oferta na allegro chyba dosc nowa - wyslij zapytanie czy juz ktos u nich taki kupil, a jesli tak to popros o nick kupujacego i wal z zapytaniem do niego.

Miss Alfaholików to zdecydowanie nie kolega :)

Ostatnia edycja:
niestety trzeba się liczyć że włókno i żywica to nie ABS. jest bardzo kruche a krawężniki u nas są wysokie. Jeździłem kiedyś na gwincie 4cm nad ziemią, (dosłownie) ale auto miałem w oryginalnym pakiecie zendera, i też elementy z przodu lubiły wykazywać pęknięcia:) zdecydowanie trzeba umieć jeździć z tak niskim zderzakiem, a i wtedy trzeba cholernie uważać. Jakość wykonania może nie być w tej cenie zbyt wysoka, pamiętam że były 2 lata temu podobne zderzaki w cenie 750zł sztuka, parę osób je miało i nie narzekało. Nie ma się co czarować, żyjemy w kraju gdzie każdy liczy swoje złotówki i chce ograniczyć wydatki szukając tańszych opcji, nikt nie będzie się specjalnie specjalnie przejmował zalewając formę, gdyż wykonanie dobrej jakościowo skorupy trwało by wieki i było by niezapłacona robotą w tej cenie, a i tak całość trzeba jeszcze przelecieć szpachlą wykańczającą, gdyż po pomalowaniu tego od razu, strasznie to wygląda. Natomiast z tego co wiem, to prawie zawsze tańsze skorupy zderzaków trzeba było nacinać, żeby je dopasować.

Amortyzatory
Powrót