Witam, moja Alfa ma centralny zamek ale tylko z kluczyka nie posiadam pilota poprostu kupilem auto z jednym kluczykiem i nic wiecej. Zimowa pora zlamalem kluczyk w drzwiach. Kluczyk dorobilem ale stwierdzilem ze przdalby sie pilot do centralnego wiec go kupilem
i bede chcial go niebawem zalozyc, ale przegladajac forum natrafilem takze na inne cenne informacje tj ze moge miec zainstalowany modul komforu (ktorego oryginalnie nie mam bo pewnie by sie aktywowal jak dlugo przytrzymam kluczyk w drzwiach przy otwartych oknach powinny sie same zamknac) i teraz pytanie do was czy mam zamowic taki modul oryginalny do Alfy czy tez uniwersalny bo sa i takie, jesli oryginalny to czym sie sugerowac w doborze.
Na koniec ostatnie pytanie bo chce miec otwierana klape z pilota to silownik kupic taki na lince kazdy podejdzie czy moze cos innego musze kupic. Dodam jeszcze ze zamiast oryginalnych amortyzatorkow klapy chcialem wsadzic mocniejsze z Opla wektry bo tez wyczytalem ze wtedy klapa bedzie sama odskakiwac po otwrciu i nie trzeba sie brudzicDla mnie wszystkie te opcje powinny byc w standardzie i sa bardzo urzyteczne wiec prosze o pomoc w zestawieniu i montazu tego ... Dziekuje i Pozdrawiam