Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Temat: Centralny zamek z pilota, modul komforu oraz otwieranie "automatyczne" bagaznika

Użytkownik Ogier Avatar stembalski17
    Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie Centralny zamek z pilota, modul komforu oraz otwieranie "automatyczne" bagaznika

Witam, moja Alfa ma centralny zamek ale tylko z kluczyka nie posiadam pilota poprostu kupilem auto z jednym kluczykiem i nic wiecej. Zimowa pora zlamalem kluczyk w drzwiach. Kluczyk dorobilem ale stwierdzilem ze przdalby sie pilot do centralnego wiec go kupilem
    i bede chcial go niebawem zalozyc, ale przegladajac forum natrafilem takze na inne cenne informacje tj ze moge miec zainstalowany modul komforu (ktorego oryginalnie nie mam bo pewnie by sie aktywowal jak dlugo przytrzymam kluczyk w drzwiach przy otwartych oknach powinny sie same zamknac) i teraz pytanie do was czy mam zamowic taki modul oryginalny do Alfy czy tez uniwersalny bo sa i takie, jesli oryginalny to czym sie sugerowac w doborze.
    Na koniec ostatnie pytanie bo chce miec otwierana klape z pilota to silownik kupic taki na lince kazdy podejdzie czy moze cos innego musze kupic. Dodam jeszcze ze zamiast oryginalnych amortyzatorkow klapy chcialem wsadzic mocniejsze z Opla wektry bo tez wyczytalem ze wtedy klapa bedzie sama odskakiwac po otwrciu i nie trzeba sie brudzic Dla mnie wszystkie te opcje powinny byc w standardzie i sa bardzo urzyteczne wiec prosze o pomoc w zestawieniu i montazu tego ... Dziekuje i Pozdrawiam

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Dobrze Cię zrozumiałem, że kupiłeś tylko pilot do centralnego??? Jeśli tak, to nic z tego!!! Co do opcji komfortu, to nie sądzę abyś miał go zainstalowanego... Kwestią zainstalowania takiego modułu musisz koniecznie skontaktować się z jakimś elektronikiem i wybadać czy podejdzie do Twojego autka. Co do auto bagażnika, to był już post na ten temat i z tego co pamiętam, to dość ryzykowna operacja, aczkolwiek możliwa do zrealizowania ale nie słyszałem aby części od opla pasowały... A i przypomniało mi się, że jakiś kolega z forum zainstalował sobie coś takiego i mu tylną szybę klapa wywaliła...

Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie

Pilota mam do centralnego wraz z dodatkowym kanalem np na klape bagaznika wiec problemow byc nie powinno, opcja komfortu jesli nie podejdzie oryginalna to moze uniwersalna z allegro bo sa takie, czy silownik do klapy podejdzie bez problemu np taki: http://allegro.pl/silownik-klapy-bag...561920805.html , a co do tej auto klapy to wlasnie chcialbym zeby ktos sie wypowiedzial co ma to u siebie, mial lub tak jak ja myslal o tym i nie poszlo.

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

no wąsnie..co do tej klapy, w wersji przedliftowej jest ona na drucik nie elektromagnes, wiec jak to podłączyć pod centralny? Chyba jedyną metoda jest doożenie centralnego zamka, lub jakaś rzeźba z siłownikiem.
    Ale podłączenie centralnego to tez rzeźba, bo nie może klapa otwierać się z drzwiami.
    a może się mylę?

Użytkownik Pasjonat Avatar Proxim@Ar
    Mieszka w
    Opole, Piła
    Auto
    Brera Tbi

Domyślnie

Ja mam pilota, który działa i właśnie się zastanawiałem czy tylko u mnie tak mało odskakuje, że muszę łapać za wycieraczkę, żeby otworzyć czy w innych SW jest też taki problem? Boje się, że po prostu za którymś razem ją urwę A co to za system komfort? WOW nawet nie słyszałem o takim hehe. Muszę wypróbować,przytrzymać ten kluczyk jak szyby są otwarte,zobaczymy czy takie coś jest u mnie, choć wątpię.
    147 2001, 1.6 105 KM- była
    156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
    156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
    156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
    159 2006 1.9 JTD- była
    159 2005 1.9 Distinictive- była..
    156 2003 2.0 TS+LPG- była
    156 2003 2,5 V6- była..
    156 FL 2005 1.9 jtd- była
    166 FL 2005 2,4 jtd - była
    Alfa Romeo Crosswagon - był..
    156 FL 3.0 V6 - była
    Brera Tbi 2010 - jest
    Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest

Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    no wąsnie..co do tej klapy, w wersji przedliftowej jest ona na drucik nie elektromagnes, wiec jak to podłączyć pod centralny? Chyba jedyną metoda jest doożenie centralnego zamka, lub jakaś rzeźba z siłownikiem.
    Ale podłączenie centralnego to tez rzeźba, bo nie może klapa otwierać się z drzwiami.
    a może się mylę?
    myslisz ze nie podejdzie mi tam cos takiego?
    http://allegro.pl/silownik-klapy-bag...561920805.html
    zestaw przykladowy ;P jest tego wiecej na allegro ale nie wiem czy czyms sie roznia

Steronik posiada osobny kanal na bagaznik wiec nie bedzie sie otwieral razem z drzwiami
    moj zakupiony zestaw jakby ktos chcial obejzec i poczytac ponoc b.dobry ale ja sie nie znam az tak
    http://allegro.pl/sterownik-alfa-rom...556816781.html
    Ostatnio edytowane przez stembalski17 ; 18-04-2011 o 20:43

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

no to chyba będzie ok, powinno zadziałać...

Wujek_Staszek
    Gość

Domyślnie

A czemu nie włożyć oryginalnego zamka z siłownikiem z wersji po lifcie? O np takiego:
    http://allegro.pl/zamek-klapy-tyl-al...549547106.html
    Wymaga to co prawda trochę przeróbki w miejscu zamka bo siłownik się nie mieści (blacha przeszkadza) ale zawsze to prawie fabryczne

Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek_Staszek Zobacz post
    A czemu nie włożyć oryginalnego zamka z siłownikiem z wersji po lifcie?
    Wymaga to co prawda trochę przeróbki w miejscu zamka bo siłownik się nie mieści (blacha przeszkadza) ale zawsze to prawie fabryczne
    Witam ja nie wpadlem na taki pomysl ;P w sumie moze by bylo mniej zabawy z podpasowaniem ale co z ta blacha duzo przeszkadza? robiles cos takiego ? moze masz jakies fotki.
    Wogole jest ktos jeszcze kto przerabial w taki sposob klape ?
    Jakis manual by sie przydal ...

Wujek_Staszek
    Gość

Domyślnie

Prawdę mowiąc, kupiłem tylko zamek z siłownikiem. Ze względu na brak czasu na przeróbkę, odłożyłem sprawę. Co do zdjęć, jak to wygląda i co dokładnie przeszkadza, to takich nie mam, ale myślę, że w czasie świąt rozbiorę i cyknę - bedzie wiadomo dokładnie ile tam roboty będzie.