Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12
  1. #11
    Użytkownik Ogier
    Dołączył
    12 2010
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 147 1.6 T-Spark 2001 Distinctive
    Postów
    172

    Domyślnie

    Ja proponuje sprawdzić świece jak nie były wymieniane to tu bym szukał przyczyny


    › Więcej...: Mułowata Alfa, po 3tys dostaje kopa co może być przyczyna?

  2. #12
    Użytkownik Rowerzysta Avatar siwy156
    Dołączył
    03 2010
    Mieszka w
    Ruda Ślaska/ Elbląg
    Auto
    Była:Alfa romeo 156 1.8 Jest: 159 2.4
    Postów
    75

    Domyślnie

    Nie podejrzewał bym wariatora bo u mnie jest ta sama przypadłość a wariator wymieniany z rozrządem 8 tys km temu wiec problemu szukałbym chyba gdzie indziej. Myślałem że to wina przepływomierza ale też został wymieniony na nowy ( bosch ) i kilka dni było ok wiec myślę ze coś z elektroniką a nie z mechaniką. Czy to może być czujnik położenia wałka rozrządu?

Podobne wątki

  1. alfa nie przyspiesza do 3tys pozniej dostaje moc i kopci
    Utworzone przez tomyy82 w dziale 156
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 07-12-2014, 15:44
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24-07-2014, 18:24
  3. Alfa 156 - Nie chce odpalić 2.0 TS, nie dostaje paliwa.
    Utworzone przez d1leo1@o2.pl w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 31-10-2012, 19:36
  4. Mułowata Alfa, po 3tys dostaje kopa, patr.2 POMOCY
    Utworzone przez perseus21 w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24-05-2011, 18:47
  5. alfa dostaje drgawek na zimnie
    Utworzone przez KornelPL w dziale 156
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 08-10-2010, 06:15

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory