Myślałem ,że max gear padł, ale przód już 55 tyś i ok
Myślałem ,że max gear padł, ale przód już 55 tyś i ok
50 tysi to chyba nie najgorzej![]()
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Pod żadnym pozorem nie kupujcie łożysk TORA z allegro . Jest to chińskie badziewie , które przychodzi w szarym kartoniku i nie ma kompletnie żadnych oznaczeń jakie są wymagane dla markowego łożyska ... Chińczyk stylizowany na Japończyka . Obecnie jestem w trakcie reklamacji tego dziadostwa , dostałem już szereg formularzy i wytycznych jakie muszę spełnić aby otrzymać zwrot kosztów .
Kupiłem na allegro od all parts , nie polecam nikomu tego sprzedawcy .
Łożysko zamontowane w marcu 2015 , przebieg 5 tys km i już huczy !! .
Dla porównania na przeciwnym kole założony SNR półtora roku , zero problemów .
Niestety zachciało mi się udziwnień i mam za swoje ...
A co tu sprzedawca winny?
Upierales sie na snr a sprzedał chinola, czy co?
Prawie 20k i nie szumi![]()
Hej, przymierzam się do wymiany przedniego łożyska piasty w mojej 156, i tutaj pojawił się dylemat której firmy brać.
Generalnie z poleconych firm jakie otrzymałem to Maxgear (120 zł) i GSP (129 zł).
O Maxgearze widzę że jest tu trochę opinii a czy ktoś zna GSP?
Gdyby nie ograniczony fundusz to pewnie bym się nie zastanawiał i pakował SNRa, ale niestety portfel ściska a koło huczy![]()
Ja miałem maxgeara w gt. 20tys wstrzymał a potem sprzedałem auto..
Wysłane z mojego HTC Desire 320 przy użyciu Tapatalka
Mam Maxgeara w Lanci na tyle i jest ok. Samochód nieźle dociążany w bagażniku ponieważ pracownicy nim latają i sprzęt tam leci. Przez rok zrobione 40 tyś i jest dobrze.
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
Panowie czy znalazł ktoś z Was piaste z łożyskiem na tył do alfy 147 polift MaxGeara? Zamówiłem i oczywiście okazało się, że nie pasuje - wygląda identycznie, ale średnica czopa ma 35mm zamiast 30mm - pasuje m.in do alfy 156 przedlift. Tak przeglądam i jeśli Optimale chińskie nie, NTY czy jak mu tam nie, to jeśli nie znajdę MaxGeara czeka mnie zakup SKF ( fakt, że można znaleźć w hurtowniach za 250zł+wysyłka, ale czeka mnie rozrząd i wole tutaj zainwestować ). nr OE: 51757885