Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
  1. #1
    Matikskw
    Gość

    Domyślnie problem z z samoczynnie włączającą się klimatyzacja

    Odpieta spręzarka a włącza się klima, jest nie nabita, kompletnie po odłączana sprężarka odpięta paska nie ma na niej bo jest zalozony taki jakby klimy nie było i zakazdym razem jak przekręce stacyjkę załącza się klima i "oddycha" w jaki sposób ona wtedy funkcjonuje jak przewody są po odpinane, nie chłodzi ale gada ? i jak to wylaczyc bo za kazdym razem mi sie wylaczac zabardzo nieche...


    › Więcej...: problem z z samoczynnie włączającą się klimatyzacja

  2. #2
    Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Dołączył
    12 2008
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS
    Postów
    531

    Domyślnie

    poszukaj była i jest na pewno jakaś sekwencja do klimy,coś tam sie kręciło pokretłami

  3. #3
    Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Dołączył
    06 2009
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J
    Postów
    1,216

    Domyślnie

    Jak byś trochę poszukał to napewno byś znalazł...

    ustaw kluczyk w pozycji Stop (włóż do stacyjki);
    ustaw pokrętło temperatury na max;
    ustaw pokrętło nawiewu w pozycji zero;
    ustaw pokrętło strumienia powietrza w pozycji pierwszej, na wprost pasażerów;
    ustaw kluczyk w stacyjce w pozycję MAR (o jeden stopień do przodu bez uruchamiania silnika);
    pokrętłem siły nawiewu wykonaj sekwencję: Auto-0-Auto-0;
    przekręć kluczyk w stacyjce w pozycję Stop.
    Powtórzenie tej procedury przywraca tryb automatycznego załączania się klimatyzacji


  4. #4
    Użytkownik Rowerzysta Avatar gramster
    Dołączył
    11 2010
    Mieszka w
    kętrzyn
    Auto
    alfa 156 2.0 T.spark 97r
    Postów
    98

    Domyślnie

    u mnie sekwencja nie dziala , wielokrotnie powtarzana i dupa

  5. #5
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    01 2011
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006
    Postów
    1,317

    Domyślnie

    Odepnij wtyczkę z presostatu, masz go po lewej stronie komory stojąc przodem do auta, jakby za lampą. Taka gruszka mała z wtyczką na górze. Zabezpieczenie wtyczki trzeba wcisnąć palcem i trochę nią pomanewrować i wyjdzie. Wtedy no way, żeby klima się odpalała. Nie powinna nawet się zapalić.

  6. #6
    Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.
    Postów
    1,118

    Domyślnie

    Cytat Napisał gramster Zobacz post
    u mnie sekwencja nie dziala , wielokrotnie powtarzana i dupa
    A wyłączyłeś śnieżynkę podczas tej sekwencji?

  7. #7
    Użytkownik Rowerzysta Avatar gramster
    Dołączył
    11 2010
    Mieszka w
    kętrzyn
    Auto
    alfa 156 2.0 T.spark 97r
    Postów
    98

    Domyślnie

    a różnie próbowałem i z wyłączoną śnieżynką i z włączoną nie wiem co jest nie tak ,nie chce u mnie się wyłączyć i już heh

  8. #8
    Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Dołączył
    06 2009
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J
    Postów
    1,216

    Domyślnie

    ja też kilka razy próbowałem aż wkońcu zadziałało... nie poddawaj się tak łatwo

  9. #9
    Matikskw
    Gość

    Domyślnie

    Ja probowalem 300 razy i niedziala, mam na zero przekrecam na auto znowu na zero znów na auto, na zero i wyłączam stacyjke i klima

Podobne wątki

  1. Problem - klimatyzacja
    Utworzone przez tommyj1985 w dziale Zachodniopomorskie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28-05-2012, 15:38
  2. Problem z klimatyzacja
    Utworzone przez czubasa w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03-05-2012, 18:00
  3. problem klimatyzacja
    Utworzone przez szczuras w dziale 147
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-06-2011, 21:51
  4. Problem z klimatyzacja
    Utworzone przez kshaq w dziale 147
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 11-05-2011, 14:22
  5. problem z klimatyzacja
    Utworzone przez mkuzel w dziale 166
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 13-04-2009, 09:31

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory