hmmm czyli jak zastosuję miedziany to rozleci się alu?
hmmm czyli jak zastosuję miedziany to rozleci się alu?
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
no to jadę po ceramiczny bo się naczytałem że miedź utlenia aluminium więc nie będę ryzykował.
I jak tam kolego, śmiga wszystko? Bo mnie też chyba będzie czekała wymiana wtrysków![]()
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...
No więc Panowie wszystko zdemotowałem zgodnie ze sztuką - wyczyścicłem,smar ceramiczny kupiłem ( z miedzianego zrezygnowałem dla 100% pewności),ładnie wszystko przesmarowałem - nowe podkładeczki no i złożyłem do tzw.KUPY
Efekt - rewelacja - w końcu ta praca silnika którą chciałem ,cicho , równo , przyśpieszono oki i nic nie stuka puka (myślał ja że zawory - przy o)kazji sprawdzone.
Nic nie odpowietrzałem , odłączyłem tylko aku dla pewności,sprawdziłem potem wsio na kompie - wychodzi oki.
Polecam więc wymianę jeśli komuś źle pracuje motor - praca od góry łatwa i przyjemna (może poza wyciąganiem wtrysków - których wcześniej nikt nie smarował smarem ceramicznym-zapieczone).
Jeśli ktoś potrzebuję więcej informacji proszę pytać - chętnie odpowiem.
Koszty podsumowanie : Wtrysk 70 zł,Smar ceramiczny 400 ml - 18 zł,Sprawdzenie wtrysków 60 zł, suma:148 zł + piwo z Lidla =150 zł więc chyba nieźle - wrażenia z pracy silnika i jazdy bezcenne.
Skondensowany czas wymiany - demontaż i montaż - 3 godziny na spokojnie![]()
Pozdrawiam więc i życzę jak najmniej napraw![]()
Kolego, a czy Tobie przy uszkodzonych wtryskach paliła się marchewa??
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...
ne ne marchewka się nie paliła autem telepotało jak jakims golfem tdtak zwana diagnoza ze słuchu i organoleptyczna ,żadnych błędów na kompie dotyczących wtrysków.a ojciec mi juz ze 3 miechy mówił sprawdź wtryski - to go nie słuchałem. jeszcze mu filtra stożka wyprałem to staruje jak rakieta
jakby ze 20 koni więcej miał
Dzięki za odpowiedź, bo ja też mam problem z zasilaniem i waham się pomiędzy wtryskami a regulatorem ciśnienia lub pompą... Wymieniam na początek regulator. Pokazało mi błąd P0191 zbyt niskie ciśnienie na listwie, a dodatkowo podczas odpalanie zbyt długo nabija mi ją ciśnieniem, a zawór jest wtedy na 25% otwarty...
Jakie masz objawy? Mam 2.4. U mnie auto jest jakby zmulone. Jakiś czas temu auto strasznie klekoteło, klekotanie to narastało, w pewnym momęcie zapalała się marchewa, i gasła jak przygazowałem. Teraz lampka świeci się cały czas. Klekotanie już prawie ustało po tym jak użyłem preparatu do czyszczenia wtrysków (dolałem też do pełnego baku 0.5l mixolu). podejżewam wtrysk.
Jak to było u ciebie?