Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Użytkownik Embrion Avatar krzysiek25011
    Dołączył
    05 2011
    Mieszka w
    okolice Koszalina/Sławno
    Auto
    alfa romeo 156 1.9jtd 98r 105km
    Postów
    24

    Domyślnie Problem przy rozruchu 156 jtd 98r

    Witam.
    Na forum jestem nowy i mam pytanie moja alfa przy rozruchu bardzo mocno wstrząsa silnikiem i tak jakby nie łapała na wszystkie garki ale po dosłownie 4sek jest ok jak silnik jest zimny to jest masakra tak silnikiem trzesie jak cieply to jest troszke lepiej ale bez rewelacji dodam ze spiralka od świec gaśnie po ok 4-5 sek po za tym śmiga jak nowa. Zaklepałem juz nowe świece na jutro w sklepie ale kolega mnie załamał bo twierdzi ze to nie świece dodam ze jest to alfka 156 1.9jtd 105ps z 1998r.
    Bardzo prosze o pomoc w temacie moze ktos sie z tym juz spotkał.


    › Więcej...: Problem przy rozruchu 156 jtd 98r

  2. #2
    alfina156JTD
    Gość

    Domyślnie

    zrób test wtryskiwaczy,regulację zaworów,doloty i filtr powietrza - podepnij pod kompa sprawdź kody błędów (komp to może na początek),może być jeszcze wiele przyczyn

  3. #3
    Użytkownik Ogier Avatar xander83
    Dołączył
    11 2008
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    AR 156 SW 1,9JTD 110KM 2002 ALFA ROMEO 147 JTD 2001
    Postów
    199

    Domyślnie

    Jak świeci się spirala świec żarowych to wymieć świeczki a potem podłącz do kompa i sprawdź parametry.Potem jak kolega alfina156JTD mówi.

  4. #4
    Użytkownik Embrion Avatar krzysiek25011
    Dołączył
    05 2011
    Mieszka w
    okolice Koszalina/Sławno
    Auto
    alfa romeo 156 1.9jtd 98r 105km
    Postów
    24

    Domyślnie

    witam.
    dzis moje autko było u mechanika i po zrobieniu diagnostyki komp. i testu wtryskiwaczy wyszło na to ze po zmianie rozrządu nie została zrobiona synchronizacja wałka lecz tak naprawde przyczyną tego co opisałem jest wtryskiwacz na trzecim cylindrze(LEJE)
    Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi w temacie!!!!!
    A tak apropo to kolega nie doczytał bo spiralka po chwili gaśnie a nie sie świeci

    AR. KOCHAJ ALBO RZUĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podobne wątki

  1. 2.5 v6 Problem przy rozruchu
    Utworzone przez silver001 w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10-09-2015, 17:13
  2. Dźwięk przy rozruchu 147 1.9 jtd 16v
    Utworzone przez haya w dziale 147
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 23-02-2015, 16:41
  3. Napięcie przy rozruchu
    Utworzone przez pawel365 w dziale GT
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 20-01-2015, 19:47
  4. problem przy rozruchu
    Utworzone przez irekolsztyn w dziale 156
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20-02-2011, 20:04
  5. [156] pisk przy rozruchu
    Utworzone przez Szef w dziale 156
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 14-12-2008, 09:05

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory