Problem z imobilajzerem (code)

dropas

Nowy
Auto
Alfa 156 2.0 TS 97r Toyota Avensis Facelift T27 2013
Witam przyjaciele od ostatnich dwoch dni mialem ponowny problem z code mianowicie nie zawsze znikal dzis przeprowadzilem czyszczenie antenki imo i wychodzi ze wszystko wrocilo do normy ale zauwazylem ze kabelek biegnacy od piercionka do centralki imo w okolicach wtyczek stacyjki ma zalozona kostke wyglada to tak jakby ktos przerwal ten kabel i zrobil patent na kostke moze w tym jest pies pogrzebany ze co pare miechow musze robic cala operacje ponownie i pytanko brzmi czy moze rozlaczyc ta kastke i zlutowac te kable na stale tak zeby to mialo rece i nogi czy moze w oryginale ten kabel jest laczony biala zwykla kostka elektryczna???

Pozdrawiam

Hej, dołączę się do tematu aby nie robić nowego, mam problem tego typu że raz na jakiś czas...np raz na tydzień chodź od 2 dni za każdym razem gdy włączam w tryb kontrolek nie gaśnie kontrolka CODE, z innych tematów widzę czyszczenie itp...tylko czy jest jakiś manual jak się do tego dorwać?

Przynajmniej u mnie nie było kostek na tym kablu. Zrób foto i pokaż tą kostkę ale ja nie kojarzę tam takiego czegoś.

Czyszczenie antenki (jej złączy) nie jest trudne ale wymaga delikatności i cierpliwości. Czy jest manual to nie wiem ale rozkręcając to samemu można śmiało dojść do sedna problemu.

No skoro ty nie masz takiej kostki to wiem ze ktos zrobil bube i zlepil kabel na kostke tylko pytanie czy po zlutowaniu bedzie wszystko ok choc wydaje mi sie ze nie powinno byc jakis dziwnych anomali skoro ktos wzial wykrecil kostke z zyrandola i skrecil kabel od imo a co do manuala dzis to robilem zajelo mi to jakies 20 min troche gimnastyki latareczka i gotowe

Nie powinno być kostki, od "pierścionka" do samej centralki powinien iść cały przewód nigdzie nie łączony. Wg mnie można to wywalić i lutować kable, na pewno będzie lepsze połączenie niż wtykowe czy skręcane. Do tego koszulka termokurczliwa i trochę izolki ;)

Manuala nigdzie nie widziałem do tego ale nie jest też to jakaś skomplikowana operacja. Odkręcasz obudowę stacyjki po kablu szukasz centralki, czyścisz styki i powinno już działać poprawnie. Odłącz tylko aku!

Dzieks chlopaki za rade po weekendzie sie tym zajme zebym mial juz spokoj z tym code bo czasem strasznie to irytuje jak chcesz odpalic a nie mozesz i musisz sie gimnastykowac wloz wyjmij i tak z 30 razy az zaskoczy pozdrowionka dla wszystkich

Amortyzatory
Powrót