• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

problem - wymieniony filtr przeciw pyłkowy a woda na prawym dywaniku

lukas1983

Nowy
Auto
jest 156 1,9 power by Cinek 177KM ----> GT power by Cinek 188KM / 380Nm ;-)
Jak w temacie, dziś zmieniłem filtr przeciw pyłkowy, nawaliłem tam do wentylatora od razu takiej pianki grzybobójczej i wszystko złożyłem, potem jadać musiałem skorzystać ze spryskiwaczy i po chwili mimo woli zerkłem na dywanik pasażera i zauważyłem wodę. Coś nie tak złożyłem?

nie pamiętam jak to jest w 156... ale chyba pod filtrem jest korek odpływowy do wody... jeśli się przytkał to jak pada zbiorniczek się napełnia i woda wpada do samochodu...

wypowie się ktoś jeszcze??

tam nie ma zadnego korka. filtr wkladasz w taka kasetke a nad nia musisz zalozyc swego rodzaju rynienkę plastikowa -jesli tutaj cos zrobiles nie tak jest problem. woda przedostaje sie do srodka wlasnie tą droga

U mnie przyczyną wody na dywaniku był zatkany odpływ na podszybiu (dużo liści i syfu i woda wpadała do filtra a potem wiadomo). Sprawdź podszybie i wyczyść odpływ wody.

Woda skrapla się na wentylatorze nawiewu , jak spojrzysz pod schowek to go zauważysz, powodem jest duża wilgotność powietrza trafiającego na wentylator. z drugiej strony zazwyczaj wentylator jest zasłonięty naklejką, jeśli się jej nie zerwie to może dojść do rdzewienia łożyska i zacznie ci piszczeć a wtedy już wchodzą koszty ;(

już wszystko gra, rozebrałem i złożyłem - za pierwszym razem było tak samo. Wydaje mi się że to płyn do odgrzybiania pociekł :)

Amortyzatory
Powrót